Onnellisuus ei ole yhtä kuin täydellisyys

Jokainen ihminen haluaa olla onnellinen ja onnellisuutta tavoitellaan tavalla tai toisella. Näen ympärilläni joka päivä ihmisiä, jotka puhuvat onnellisuudesta ja siitä, että tulen onnelliseksi sitten, kun olen saavuttanut uratavoitteeni, laihtunut 10 kiloa tai saanut parisuhteen.

Lue lisää

Suomi tarvitsee small talk-opettajia

Me suomalaiset emme osaa small talkia. Ei taivu sitten millään. Bussissa ei voi mennä istumaan vieraan ihmisen viereen. Jos vain suinkin on olemassa vapaa penkkipari, niin siihen istutaan yksin ja kassi asetetaan viereiselle penkille, ettei kukaan vahingossakaan erehdy siihen istumaan. Pakon edessä vieraan kanssa kommunikoidaan puhumalla auttavasti säästä ja mieluummin negatiiviseen sävyyn: ”Kylläpä on karsea keli.” Johtuipa tämä sitten kielellisistä tai kulttuurillisista seikoista, se vaan on todella vaikeaa, myös itselleni.

Lue lisää

Stressi hyvinvointitrendeistä?

Mindfulness, fitness, superfood, HIIT – tässä vain muutamia sanoja, jotka tuntuvat pyörivän enemmän tai vähemmän ihmisten huulilla, kun puhutaan hyvinvoinnista. Hyvinvoinnista on tullut trendi, jonka alle on syntynyt useita alatrendejä, joita nämä vierasperäiset sanatkin kuvastavat. Maailmalla syntyy jatkuvasti uusia ruokavalioita, elämäntapoja ja liikuntamuotoja, jotka lupaavat parempaa hyvinvointia ja terveyttä.

Lue lisää