Loma kannattaa aloittaa parisuhteen huollolla

Parisuhdetohtori antaa viisi lomavinkkiä Parempi avioliitto ry:n tiedotteessa.

Loma kannattaa aloittaa parisuhteen huollolla


Perheet elävät usein arkeaan lasten ehdoilla, joten loman kynnyksellä odotukset parisuhdetta kohtaan ovat tapissa. Suomessa avioeropiikit osuvat tammikuulle ja elokuulle, heti lomien jälkeen. Siksi hyvin yhdessä vietetty loma on kuin suhteen henkivakuutus. Jos tunnekuormaa ei saada loman aluksi purettua, koko loma saattaa mennä toisen syyttelyksi. Tällöin kenelläkään ei ole kivaa, kerrotaan Parempi avioliitto ry:n tiedotteessa.

”Parisuhteen käsittelemättömät ristiriidat kärjistyvät usein lomalla. Siksi lomakauden aloittaminen parisuhteen hoitamisella parantaa kesälomakokemusta”, vähentää stressiä ja lisää kiintymystä, sanoo aiheesta väitellyt Parempi avioliitto ry:n toiminnanjohtaja Hanna Ranssi-Matikainen tiedotteessa.

Parisuhdetohtorin mukaan rimaa kannattaa laskea siten, että kiinnittää erityisesti huomiota pieniin onnelliseksi tekeviin asioihin.

Seksille mahdollisuuksia lomalla

Stressi ja kiire ovat varmoja seksihalun tappajia, erityisesti naisille. Kun työstressistä pääsee irti, myös seksihalut yleensä palaavat, kerrotaan tiedotteessa.

Ranssi-Matikaisen mukaan kuluttava elämisen tahti ja jatkuva online-elämä ovat rakenteellinen este hyvälle seksielämälle.

”Siksi lomalla on tärkeää paikata ohentunutta yhteyttä ja luoda tietoisesti mahdollisuuksia seksille. Seksi ei kiireisessä arjessa tapahdu, vaan sille on luotava tiloja ja aikoja.”

Vuosihuollolla parisuhteelle potkua

Parempi avioliitto ry on jo yli 40 vuoden ajan järjestänyt ympäri Suomea perheleirejä ja parisuhdetapahtumia, joille on osallistunut kymmeniä tuhansia suomalaisia.

Parisuhdetapahtumissa päällimmäiset asiat ja tunteet voi purkaa turvallisessa ympäristössä, ohjatusti vertaisryhmissä. Sen jälkeen lomakin maistuu paremmalta.

Tiedotteen mukaan pitkissä ja onnellisissa suhteissa on onnettomien suhteiden lailla tunneyhteyden katkoksia, vaikeuksia ja ristiriitoja, erimielisyyksiä ja pettymyksiä sekä kärsimystä ja paljon tehtyjä virheitä.

”Yksi ero kuitenkin löytyy: onnellisiksi koetuissa suhteissa on kyky palata tunneyhteyteen katkoksen jälkeen. Näitä taitoja voi harjoitella parisuhdekursseilla ja leireillä”, sanoo Ranssi-Matikainen tiedotteessa.

”Parisuhteen vuosihuollon pitäisi kuulua jokaiseen suhteeseen.”

Parisuhdetohtorin viisi lomavinkkiä

1. Pitäkää toisianne kesän tärkeimpinä ihmisinä.

2. Aloittakaa loma-aamut yhdessä. Lämmin kahvikuppi kertoo rakkaudesta lempeästi.

3. Muistelkaa yhdessä myönteisiä seksikokemuksianne. Läheisyys ja kipinä viriävät omalla painollaan, kun siihen avautuu mahdollisuus.

4. Puhukaa toisillenne kunnioittavasti. Kauniit sanat, asioiden keskittynyt kuunteleminen ja sipaisut ohimennen tekevät onnelliseksi.

5. Aloittakaa loma parisuhdetapahtumalla. Suhde kaipaa auton, puutarhan ja talon tavoin säännöllistä perushuoltoa.

Lähde: Parempi avioliitto ry:n tiedote

Minna Järvinen
 

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Facebooktwitterlinkedinmail