Accountorin paneeli: Yritteliäisyys poikii hyvää Suomelle ja koko maailmalle

Suomella on hyvät valmiudet hyötyä digitalisaatiosta ja tuottaa menestystarinoita – Accountorin järjestämän Digital Business goes Nordic Business Forum -tapahtuman paneelissa katsottiin tulevaisuuteen.

Accountorin paneeli: Yritteliäisyys poikii hyvää Suomelle ja koko maailmalle


Accountorin tapahtumassa nähtiin paneelikeskustelu, jossa pureuduttiin digitalisaation mullistamaan tulevaisuuden liiketoimintaan. Keskustelu käytiin Accountor HR Solutionsin teknologiajohtajan Heikki Tukiaisen johdolla.

Suomalaisten yritysten mahdollisuudet teknologiamurroksessa nähtiin hyviksi.

Pitkään ulkomailla työskennellyt Accountorin COO Niklas Sonkin korosti, että Suomessa on paljon yritteliäisyyttä ja innovatiivisuutta, etenkin nuorissa. Sonkin uskoo yritteliäisyyden poikivan paljon hyvää Suomelle ja koko maailmalle. Yrittäminen pitäisi vain tehdä helpommaksi – esimerkiksi Virossa yrityksen voi perustaa viidessä minuutissa.

Hewlet Packard Enterprisen toimitusjohtaja Mikko Eerola kehui suomalaista osaamista ja teknologiaa. Eerola painotti kokeilunhalua, rohkeutta, startup-henkeä ja ekosysteemejä. Perisynti on ollut, että kaiken pitäisi olla valmista ennen kuin uskaltaudutaan markkinoille. Innovatiivisessa ideataloudessa on keskityttävä asiakaskokemukseen ja lisäarvoon.

Microsoftin toimitusjohtajan Pekka Horon mielestä Suomessa on valmiudet hyötyä digitalisaatiosta mm. hyvän koulutustason ja pätevien ihmisten ansiosta. Lähtökohdat ovat monissa yrityksissä hyvät, mutta onnistuuko digitaalinen muutos, jos tavoitteita ei ole jäsennetty? Horon mukaan teknisen kyvykkyyden lisäksi tarvittaisiin omaan kulttuuriin ja arvoihin perustuvaa muutosjohtamista.

Accountor Enterprise Solutionsin toimitusjohtaja Eero Noroviita nosti esimerkkinä esiin yhtiönsä asiakkaan Enevon, joka ohjaa globaalia bisnestään Netsuite-liiketoiminta-alustan avulla. Kierrätystalouden edelläkävijä optimoi jätteiden keräämistä ja kuljetusta ja on onnistunut pudottamaan jäteautojen määrät ja kustannukset puoleen. Suomalaisella jätebisneksen Uberilla on edessään valtavat markkinat.

Entä teknologiaa käyttävä ihminen inhimillisine piirteineen? Accountor ICT:n toimitusjohtaja Petri Böhm päätti keskustelun nostamalla esiin pehmeät arvot: kuka luo merkityksellisyyden ja koskettaa ihmisiä tunnetasolla?

Jätä yhteydenottopyyntö
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail