WWF tuo villieläimet ihmisten työpöydille

WWF Suomen suosittuja luontolivelähetyksiä on katsottu miljoonia kertoja. Kiehtovat näkymät villieläinten elämään ovat osa jatkuvaa työtä suomalaisen luonnon suojelemiseksi. Accountor ICT on vastannut WWF Suomen arjen infrastruktuurista jo kymmenen vuotta.

WWF tuo villieläimet ihmisten työpöydille


Norppaliven suuri suosio sai WWF Suomen laajentamaan luontolivelähetyksiään. Nyt suorassa lähetyksessä voidaan seurata myös ahmaa ja metsäpeuraa.

Ahmakamera on asennettu Lieksaan yhdessä kuvauskojuyrittäjä Erä-Eeron eli Eero Kortelaisen kanssa. Harvinainen suurpeto on saatu livekuvaan päivittäin. Luontoliveä on katseltu kuukausittain satoja tuhansia kertoja.

”Ahman tilanne on todella huolestuttava – yksilöitä on Suomessa alle 250, vähemmän kuin saimaannorppia. Suoran luontolähetyksen avulla pyrimme hälventämään ennakkoluuloja uhanalaista lajia kohtaan. Yhteiselo ahman ja muiden suurpetojen kanssa on mahdollista”, livekameroista vastaava viestinnän asiantuntija Joonas Fritze WWF Suomesta sanoo.

Haasteista huolimatta myös positiivista kehitystä

WWF Suomi on vaikuttanut monin tavoin luonnonsuojeluun sekä Suomessa että kansainvälisesti lähes viidenkymmenen vuoden ajan. Merkittäviä onnistumisia ovat olleet muun muassa merikotkan ja saimaannorpan pelastaminen.

”Toimintamme on laajentunut lajien suojelusta asiantuntijatyöhön, poliittiseen vaikuttamiseen ja erilaisissa työryhmissä toimimiseen. Tiimimme keskittyvät esimerkiksi Itämereen, luontoon, ympäristökasvatukseen ja kansainväliseen yhteistyöhön”, Antti Lappo, vuosikymmeniä WWF Suomessa toiminut kenttävastaava, kertoo.

Vaikka etenkin globaalit ympäristöongelmat ovat huomattavia, paljon on tapahtunut myös hyviä asioita. ”Suomen luonnon tila ja Itämeren kuormitus ovat kehittyneet parempaan suuntaan. Myönteisiä muutoksia on tapahtunut sekä asenteissa että konkreettisissa toimissa, esimerkiksi metsänhoidossa ja arktisen luonnon suojelussa”, Lappo korostaa.

Yksittäinen ihminen saattaa kyseenalaistaa omat vaikutusmahdollisuutensa etenkin globaalien haasteiden edessä. ”Kannattaa muistaa, että jokainen ympäristöä säästävä teko on askel oikeaan suuntaan”, Lappo muistuttaa.

Tietotekniikan toimittava koko ajan

Jotta WWF:n asiantuntijat voivat keskittyä vaikuttamiseen ja luonnonsuojeluun, jokapäiväisen toiminnan on rullattava sujuvasti. WWF Suomi on nojannut tietotekniikan palveluissa Accountor ICT:n osaamiseen ja ratkaisuihin jo kymmenen vuoden ajan. IT-infrastruktuuria ja -palveluja on kehitetty ajan vaatimusten ja mahdollisuuksien mukaan. Data on siirtynyt WWF:n omasta toimistosta Accountor ICT:n konesaliin. Päivittäisiä töitä tehdään Office 365 -sovellusten avulla.

Accountor ICT vastaa WWF:n toimistosovelluksista ja sähköposteista, tallennuskapasiteetista, tietoturvasta, varmistuksista, salasanojen hallinnasta, työasemien hankinnasta, asennuksista ja elinkaaresta sekä jatkuvasta teknisestä tuesta.

”Nykymaailmassa ihmiset kokevat työvälineidensä ja palvelujensa katoamisen katastrofaaliseksi, vaikka kyse olisi vain minuuteista. Toiminnan jatkuvuuden varmistaminen Accountor ICT:n avulla minimoi riskit ja takaa, että ihmiset voivat käyttää aikansa todelliseen työhönsä”, Lappo painottaa.

Teknisissä ongelmatilanteissa WWF:n väki on kokenut henkilökohtaisen avun hyödylliseksi. ”Useimmiten asiat ratkevat puhelimessa ilman tikettiprosessia”, Lappo toteaa.

Pitkäjänteisessä rinnakkaiselossa on kyse ennenkaikkea ihmisten välisestä yhteistyössä. ”Olen oppinut vuosien kuluessa tuntemaan Accountor ICT:n väkeä. Jatkuva yhteistyö sujuu mainiosti ja tulevaisuutta suunnitellaan yhdessä, työlistalta löytyy muun muassa pilvipalvelujen kehittämistä. On yksinkertaisinta keskittää ICT-palvelut yhdelle kumppanille – fiilikset ovat hyvät”, Lappo summaa.

Lisätiedot:

Antti Lappo, kenttävastaava, WWF Suomi, puh. 040 020 4544, antti.lappo[at]wwf.fi
Harri Erkkilä, myyntipäällikkö, Accountor ICT, puh. 040 555 2730, harri.erkkila[at]accountorict.fi

Katso WWF:n luontolive-lähetyksiä.

Lue lisää WWF:n toiminnasta.

Lue Lisää Accountor ICT:n palveluista.

Accountor ICT on osa Accountor-konsernia.

Mikä tunne kuvaa parhaiten kokemustasi tästä artikkelista?
Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Jätä yhteydenottopyyntö
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail