Vuosilomasuunnittelu käy nyt kuumana

Monilla työpaikoilla vuosilomasuunnittelu aiheuttaa harmaita hiuksia. TyövuoroVelho antaa vinkkejä onnistuneeseen lomasuunnitteluun.

Vuosilomasuunnittelu käy nyt kuumana


Kevät on tyypillisesti aikaa, jolloin esimiehet tasapainoilevat yrityksen ja työntekijöiden vuosilomatarpeiden välillä: yrityksen toiminnan keskeytymättömyys täytyy varmistaa, ja samalla täytyy mahdollistaa myös oikeus lakisääteisiin vuosilomiin.

Onnistunut lomasuunnittelu vaikuttaa positiivisesti ilmapiiriin ja lisää työmotivaatiota, kun taas epäonnistuneella lomasuunnittelulla on päinvastainen vaikutus.

TyövuoroVelhon myynti- ja markkinointijohtaja Liisa O’Carroll toteaakin blogikirjoituksessaan, että ideaalitilanteessa jokainen saisi lomailla silloin kun haluaisi. Tämä on kuitenkin vain harvoin – jos koskaan – mahdollista.

”Lomasuunnitteluun pätevät samat lainalaisuudet kuin työvuorosuunnitteluunkin: on otettava huomioon yrityksen toiminta, miehitystarve ja työehtosopimukselliset asiat, muutamia mainitakseni”, O’Carroll muistuttaa.

Blogipostauksessaan O’Carroll antaa ohjeita, joita noudattamalla lomasuunnittelusta selviää kunnialla:

1. Noudata vuosilomalakia
2. Varmista operatiivisten toimintojen keskeytymättömyys
3. Huomioi työntekijöiden tarpeet
4. Ole tasapuolinen
5. Tiedosta tunteiden rooli
6. Muista, että kaikkia ei voi miellyttää – vaikka kuinka haluaisi

Lue O’Carrolin vinkit kokonaisuudessaan TyövuoroVelhon blogista.

TyövuoroVelho on osa Accountor-konsernia.

Mikä tunne kuvaa parhaiten kokemustasi tästä artikkelista?
Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Jätä yhteydenottopyyntö
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail