Virtuaalivaluuttojen käsittely verotuksessa

Virtuaalivaluuttojen verotuskäsittely alkaa selkiytyä.

Virtuaalivaluuttojen käsittely verotuksessa


Virtuaalivaluuttoja on ollut jo vuosia, ja hiljalleen myös Suomessa niiden käsittely verotuksessa alkaa selkiytyä. Vaikka ensimmäisestä ennakkotapauksesta odotetaan vielä korkeimman hallinto-oikeuden virallista päätöstä, joitain linjauksia on jo tehty.

Esimerkiksi keskusverolautakunta on vahvistanut, että virtuaalivaluuttaa pidetään arvonlisäverouksessa maksuvälineenä. Myös EU:n tuomioistuin on katsonut, että eurojen vaihto virtuaalivaluutaksi ja takaisin on rahoitustoimintaa, eli siten myös arvonlisäverotonta.

Mutta entä virtuaalivaluuttojen käsittely tuloverotuksessa? Koska virtuaalivaluutan mahdollinen arvonnousu katsotaan realisoituneeksi verotuksessa? Opinahjon asiantuntijapuheenvuorossa Joonas Paavolainen puhuu virtuaalivaluuttojen verotuksesta niin tuloverotuksen kuin arvonlisäverotuksen kannalta. Katso puheenvuoro täältä!

Opinahjo – ammattitaitosi ylläpitäjä

Opinahjo on verkkopalvelu, joka on erikoistunut talous- ja palkkahallinnon koulutuksiin. Kouluttajina toimivat alan ammattilaiset, ja uusia koulutuksia tulee useita joka kuukausi. Ytimekkäät, 5-60 minuutin koulutukset tuovat helpotusta työntekoon, sillä löydät tarvitsemasi tiedot nopeasti ja luotettavasti yhdestä paikasta. Tutustu palveluumme täältä.

Opinahjo on osa Accountor-konsernia.

Mikä tunne kuvaa parhaiten kokemustasi tästä artikkelista?
Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail