Uusi yrittäjä, ota tästä vinkit tilitoimiston hankintaan

eTasku vinkkaa hinnoitteluun liittyviä asioita, joita aloittavan pienyrittäjän on syytä ottaa huomioon kirjanpitopalveluja ostaessaan.

Uusi yrittäjä, ota tästä vinkit tilitoimiston hankintaan


Tuttu tilanne monessa tilitoimistossa: uusi asiakas ottaa yhteyttä ja yksi ensimmäisistä kysymyksistä liittyy kirjanpidon hintaan. Moni uusi yrittäjä saattaakin aluksi epäröidä kirjanpidon ulkoistamista, koska tilitoimiston palveluiden hinta mietityttää.

Hinnoittelumalleja on olemassa useita erilaisia ja jotkut tilitoimiston työvaiheet veloitetaan erikseen. Tämän takia aloittavan yrittäjän voi olla vaikea muodostaa käsitystä siitä, mitä kirjanpito todellisuudessa maksaa.

Näillä eTaskun hintavinkeillä aloittava yrittäjä pääsee rohkeasti eteenpäin tilitoimistopalveluiden ostamisessa:

1. Sovi tarkasti työnjaosta tilitoimistosi kanssa. Missä muodossa toimitat tositteesi ja milloin? Voisitko hyödyntää jotain sähköistä ratkaisua? Nopeuttamalla kirjanpitäjän työtä saat todennäköisesti ruuvattua hintaa hieman alaspäin

2. Kysy tarjouksia aina useammasta paikasta, vaikka päättäisitkin hankkia paikallisen tilitoimiston. Jos kilpailu paikkakunnalla on vähäistä, se näkyy helposti myös palvelujen hinnassa. Ostajan penkillä on mukavampi loikoilla, kun tiedät mitä samat palvelut maksavat muualla.

3. Mikäli liiketoimintasi on hyvin pientä ja tositteita kertyy vähän, hakeudu jo yrityksen perustamisilmoitusta täyttäessäsi pidemmän verokauden piiriin. Tämä tarkoittaa, että voit ilmoittaa ja maksaa esimerkiksi arvonlisäverot neljännesvuosittain tai vain kerran vuodessa. Voit tällä tavalla säästää jonkin verran kirjanpidon kustannuksissa.

4. Pidä kirjanpitäjä kartalla siitä, mihin suuntaan liiketoimintasi on menossa. Et voi olettaa selviäväsi aiemmin sovitulla kiinteällä hinnalla, jos tositteidesi määrä yhtäkkiä kolminkertaistuu. Jos hinnoittelu on tuntiperusteinen, vaadi tarkka arvio siitä, kuinka kauan tositteidesi käsittely vie kuukaudessa aikaa.

5. Kirjanpitäjän juttusilla kannattaa käydä, vaikka päätyisitkin ensiksi kokeilemaan kirjanpidon tekemistä itse. Mikäli toiminta kasvaa ja päädyt myöhemmin ulkoistamaan kirjanpidon, tilitoimiston on helpompi (ja halvempi) jatkaa työtäsi, kun olet hoitanut sen säntillisesti.

6. Kirjanpidon hinta ei saa olla tärkein kriteerisi tilitoimistoa valittaessa. Kirjanpitäjästä on eniten hyötyä, kun hän ei pelkästään hoida lakisääteisiä rutiineja vaan myös auttaa ja ohjaa yritystäsi oikeaan suuntaan. Juoksemalla halvimman tarjouksen perässä et oikeasti säästä mitään – hyvä kirjapitäjä sen sijaan auttaa sinua säästämään.

Lähde: eTasku

eTasku on kirjanpitäjille ilmainen palvelu, joka on käytössä jo yli 2200 suomalaisessa tilitoimistossa.

eTasku on osa Accountor-konsernia.

Jätä yhteydenottopyyntö
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail