Työnantajamielikuva ja rekrytointi kulkevat käsi kädessä

”Rekrytointi alkaa jo ennen kuin yhtään työpaikkailmoitusta on julkaistu. Kaikki mitä yritys tekee vaikuttaa sen työnantajamielikuvaan”, Accountor Enterprisen Anu Valtanen kirjoittaa.

Työnantajamielikuva ja rekrytointi kulkevat käsi kädessä


Digitalisaatio myllää kaikkien yritysten strategioita ja hyvien työntekijöiden rekrytointihaaste on levinnyt IT-alalta myös muille aloille. Uusia osaamistarpeita syntyy nopeasti samalla kun muutosten myötä työtä häviää.

”Oikeanlaisen osaamisen hankkiminen on monen yrityksen kriittisimpiä haasteita: ilman ihmisiä strategia ei toteudu ja kilpailijat kaasuttavat ohi. Kliseeksi kulunut hokema “ihmiset ovat tärkein voimavaramme” alkaa siis todella konkretisoitua yrityksissä”, Accountor Enterprisen henkilöstöpäällikkö Anu Valtanen kirjoittaa blogikirjoituksessaan.

Menestys vaatii onnistuneita rekrytointeja ja osaamisen johtamista – siksi on päivityksen aika, Valtanen sanoo. ”Rekrytointi ja osaamisen johtaminen pitää tuoda aikaan, jossa työntekijä valitsee yhä useammin, missä yrityksessä haluaa työskennellä.”

Rekrytointi alkaa jo ennen kuin yhtään työpaikkailmoitusta on julkaistu. Kaikki mitä yritys tekee vaikuttaa sen työnantajamielikuvaan. Millainen kuva yrityksen kulttuurista välittyy potentiaalisille työntekijöille? Houkutteleeko se lähettämään avoimen hakemuksen tai hakemaan työpaikkaa?

Hyvän työnantajamielikuvan luomiseen ei Valtasen mukaan tarvita mainostemppuja, vaan se lähtee yrityksen kulttuurista – mielekkään ja sujuvan työn mahdollistamisesta.

”Kun yrityksen kulttuuri on kunnossa, jokaisen työntekijän on – titteliin katsomatta – helppo tuoda työkulttuuria esiin omalla tavallaan”, Valtanen sanoo ja kehottaa katsomaan, miten esimerkiksi Vincit viestii.

”Työkulttuuri ei todellakaan ole vain HR-osaston asia”, Valtanen summa kirjoituksessaan.

Lue Anu Valtasen koko blogikirjoitus Accountor HR Solutionsin sivuilta.

Accountor HR Solutions on osa Accountor-konsernia.

Mikä tunne kuvaa parhaiten kokemustasi tästä artikkelista?
Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Jätä yhteydenottopyyntö
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail