Tulevaisuus on täällä: paperiton toimisto

Digitalisaatiosta huolimatta monet palkanlaskijat yrittävät edelleen saada selvää öljyisistä tuntikorteista, TyövuoroVelhon Lauri Nevalainen muistuttaa.

Tulevaisuus on täällä: paperiton toimisto


”Ennustukset tulevaisuudesta ovat usein pelottavan tarkkoja, mutta samalla kuitenkin usein yliampuvia”, sanoo Etelä-Suomen aluejohtaja Lauri Nevalainen TyövuoroVelhon blogissa.

Nevalaisen lapsuuden toiveet tulevaisuuden lentoautoista eivät ole vielä toteutuneet, mutta yksi ennustus on pitänyt paikkansa, ainakin osittain: paperiton toimisto. ”Niin sitä vaan tänäkin aamuna ajettiin renkaat maassa Haagan toimistolle oman työpöydän ääreen, jolla ei ole paperin paperia.”

Jo kymmeniä vuosia sitten ennustettiin, että kopiokonevalmistajat, paperitehtaat ja perinteisen median parissa toimivat yritykset kaatuisivat muutamassa vuodessa. Silti tulostimia ja paperia toimitetaan edelleen joka puolelle.

”Paperin vähentäminen tai paperittomuuden tavoittelu vaatii selkeää sitoutumista ja vaivaa”, Nevalainen toteaa. ”Minun on pitänyt puoliväkisin pakottaa itseni luopumaan Post-it-lapuista ja muistiinpanovihkoista.”

Papereita käsitellään eniten yritysten hallinto-osastoilla: talousjohtajien, controllereiden ja palkanlaskijoiden pöydillä. Tämä ei toki koske kaikkia. Yhä useampi yritys vähentää aktiivisesti papereiden pyörittämistä arjen rutiineissa, Nevalainen sanoo. ”Nykyisin saa jopa hienoja Post-it-lapun näköisiä lappuja koneen näytölle virtuaalisena!”

Loppuiko työaika neljältä vai seitsemältä?

Yrityksissä palkanlaskijan työ nähdään Nevalaisen mukaan valitettavan usein pakollisena pahana eikä palkkahallinnon prosesseja ole hiottu loppuun asti.

”Palkanlaskija on se, kenelle voi lähettää kirjekuoressa öljyisen tuntikortin, josta ei erota onko tiistaina työaika loppunut kello 16:00 vai 19:00. Kuitenkin, jos palkka maksetaan kello 16:00 saakka, on se palkanlaskijan vika”, Nevalainen korostaa.

Tietokoneet voivat poistaa käsialan vaihtelusta johtuvat väärinkäsitykset. Lisäksi sähköistys on nopeuttanut tiedonsiirtoa: tuntilaput kulkevat palkanlaskijalle työajanseurantajärjestelmässä millisekunneissa, kun paperisena matka voi viedä useita päiviä.

Onneksi markkinoilla on edullisia, helppokäyttöisiä ja tehokkaita työajanseurantaratkaisuja. Parhaista löytyvät myös liittymät palkanlaskentaohjelmistoihin. TyövuoroVelhon työajanseuranta- ja työvuorosuunnitteluratkaisuja voi testata ennen hankintaa maksutta ja sitoumuksetta.

Lue lisää TyövuoroVelhon verkkosivustolta.

TyövuoroVelho on osa Accountor-konsernia.

Lähde: TyövuoroVelho

Jätä yhteydenottopyyntö
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail