Tiesitkö tämän lomapalkan laskennasta?

Ennen vilkkainta lomakautta on hyvä kerrata, kuinka lomapalkka lasketaan.

Tiesitkö tämän lomapalkan laskennasta?


Tähän ei kuitenkaan ole vain yhtä kaavaa, sillä muun muassa työsuhteen kesto, työehtosopimus tai siihen kuulumattomuus ovat olennaisia tietoja oikean tuloksen saamiseksi.

Palkkaussuhde vaikuttaa laskentatapaan

Lomapalkan laskemiselle on useita eri malleja:
– Viikko- tai kuukausipalkkaan perustuva laskenta
– Keskipäiväpalkkaan perustuva laskenta (keskituntipalkka)
– Prosenttiperusteinen laskenta
– Palvelurahoihin perustuva lomapalkka

Laskutapa riippuu siitä, millainen palkkausmalli henkilöllä on. Esimerkiksi prosenttiperusteista laskutapaa noudatetaan silloin, kun työntekijä on alle 14 päivää kuukaudesta töissä, kun taas viikko- tai kuukausipalkkaan perustuvaa laskentaa käytetään silloin, kun palkka on sovittu viikolta tai sitä pidemmältä ajalta.

Palkanlaskija, tutustu näihin koulutuksiin – maksutta!

Jos hoidat yrityksessäsi lomapalkkojen laskemista, sinun kannattaa olla tietoinen myös esimerkiksi luontaisetujen vaikutuksesta lomakorvaukseen, sekä tunti- ja urakkapalkan eri kertoimista.

Opinahjon uudesta koulutuskokonaisuudesta saat kattavasti tietoa lomapalkan sekä -rahan laskemiseen. Tutustu Lomapalkan laskenta -koulutuskokonaisuuteemme!

Mikäli et ole tilaaja, voit katsoa koulutuksia ottamalla ilmaisen kokeilujakson palveluumme. Kokeile ilmaiseksi Palkkahallinnon asiantuntijan koulutuspakettia.

Opinahjo on osa Accountor-konsernia.

Mikä tunne kuvaa parhaiten kokemustasi tästä artikkelista?
Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail