Tiedätkö, mikä on prepaid-tuotteiden arvonlisäveroprosentti?

Korkein hallinto-oikeus on antanut päätöksen prepaid-tuotteiden arvonlisäveron laskemisesta. 

Tiedätkö, mikä on prepaid-tuotteiden arvonlisäveroprosentti?


Prepaid-tuotteilla voidaan maksaa puheajan lisäksi nykyään myös matkalippuja tai vaikkapa tilata pizzat suoraan kotiovelle. Monipuoliset maksuvaihtoehdot ovat hieno asia, mutta kuinka tällaisten tuotteiden arvonlisävero tulisi laskea? Matkalippujen ALV-kanta kun on 10 % ja ateriapalveluiden 14 %.

Korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen 2018:70 mukaan prepaid-tuotteet mahdollistavat palveluiden ja tavaroiden hankkimisen, eli niiden myynti on rahoituspalveluiden välittämistä.

Tämän vuoksi tuotteista ei siis makseta arvonlisäveroa ostohetkellä, vaan arvonlisäveron velottaa se yritys, jolta ostetaan tuotteita tai palveluita prepaid-tuotetta käyttäen. Toisin sanoen prepaid-tuotteiden välittäjä, kuten kioskiyrittäjä, voi myydä kyseistä tuotetta 0 % ALV-kannalla.

Pysy ajan tasalla Opinahjon ajankohtaiskatsausten avulla

Opinahjo on verkkopalvelu, joka kokoaa talous- ja palkkahallinnon uusimmat kuulumiset kätevästi yhteen paikkaan. Alan ammattilaisten pitämistä koulutuksista saat luotettavaa tietoa nopeasti – tutustu esimerkiksi kaksi kertaa kuukaudessa julkaistaviin ajankohtaiskatsauksiin!

Psst: pääset katsomaan koulutuksia ottamalla ilmaisen kokeilujakson palveluumme.

 

Mikä tunne kuvaa parhaiten kokemustasi tästä artikkelista?
Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Jätä yhteydenottopyyntö
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail