Taloushallinnon ammattitutkinto kokonaan verkossa

Koulutus muuttuu työelämän vaatimusten mukana.

Taloushallinnon ammattitutkinto kokonaan verkossa


Opinahjo käynnistää yhteistyössä Suomen Liikemiesten Kauppaopiston Aikuiskoulutuksen kanssa verkkokoulutuksena toteutettavan Taloushallinnon ammattitutkinnon. Opiskelut ovat ajasta ja paikasta riippumattomia, joten ne eivät vaadi irrottautumista normaalista työpäivästä. Verkossa toteutettava opiskelu mahdollistaa ensimmäistä kertaa nonstop-mallina järjestettävän tutkintoon tähtäävän koulutuksen. Käytännössä toteutukseen hyväksytty henkilö voi alkaa suorittaa tutkintoa mihin vuodenaikaan tahansa. Toteutuksessa on kaksi suuntautumisvaihtoehtoa, joista valita, joko kirjanpitäjän tai talousassistentin osaamisala. Tutkinto suoritetaan näyttötutkintona, eli opiskelija näyttää osaamisensa aidoissa työtehtävissä. Riippuen opiskelutahdista, tutkinnon suorittaminen kestää noin vuoden.

”Aikuisoppimisen merkitys on kasvanut huimasti viime vuosikymmeninä talouden kehittymisen vaatiessa jatkuvaa opiskelua ja tiedon päivittämistä. Aikuisopiskelijat pyrkivät saamaan oikeita vastauksia työhön opiskelun kautta, mutta samalla työnteon pitäisi olla mahdollisimman joustavaa”, kertoo Opinahjon koulutuspäällikkö Linda Paasikallio-Kari.

”Opiskelun tukemisessa punnitaan työntekijän ja työnantajan välistä luottamusta ja yrityksen arvoja. Kun yrityksessä kannustetaan jatkuvaan kehittymiseen, työntekijät kokevat olevansa tärkeitä, innostuvat helpommin uusista asioista ja tehtävistä, ja haluavat vuorostaan antaa yritykselle enemmän panostaan”, Paasikallio-Kari jatkaa.

Taloushallinnon ammattitutkinto työn ohella verkko-opiskeluna

Taloushallinnon ammattitutkinto sopii esimerkiksi kirjanpitäjän, talousassistentin, taloussihteerin tai reskontranhoitajan tehtävässä toimivalle henkilölle, joka haluaa syventää osaamistaan sekä virallisen ammattitutkinnon näytöksi asiantuntijuudestaan. Kouluttautuminen tapahtuu Opinahjon Akatemian verkkoympäristössä ja opiskelu suoritetaan omalla työkoneella, eikä vaadi matkustamista erillisille lähipäiville. Taloushallinnon ammattitutkinnon verkkokoulutus koostuu livenä järjestettävistä webinaareista, koulutustallenteista, pienryhmätyöskentelystä verkossa ja työssä oppimisesta omalla työpaikalla.

”Verkkokoulutuksessa opiskelija ei ole yksin vaan hänellä on tukenaan ammattitaitoiset ohjaajamme ja verkkotutorimme koko opiskelun ajan”, sanoo koulutuspäällikkö Kirsi Järvinen Suomen Liikemiesten Kauppaopiston Aikuiskoulutuksesta.

Yksilöity koulutuskokonaisuus

Tutkinnon suorittaja saa käyttöönsä Aikuiskoulutuksen asiantuntijuuden ja tutkinto-osaamisen sekä Opinahjon Akatemian yli 220 verkkokoulutusta ja sähköisen oppimisympäristön. Koulutuksessa valitaan kirjanpitäjän tai talousassistentin osaamisalan työtehtävien tai oman kiinnostuksen mukaan.

Kirjanpitäjän osaamisalan pakollinen osuus koostuu kirjanpidon, arvonlisäverotuksen ja tilinpäätöksen osaamisalueilta. Talousassistentin pakollisiin sisältyy tukipalveluiden ja reskontrien koulutuskokonaisuuksia. Tutkinnon valinnaiset osuudet voidaan kasata vapaasti, talouslukujen analysoinnin, konsernitilinpäätöksen, henkilöstöhallinnon ja sisäisen laskennan alueelta. Opiskelua varten tarvitsee vain internet-yhteyden ja tietokoneen.

”Taloushallinnon ammattitutkinto mahdollistaa näyttöjen ja verkkokoulutuksen avulla mitä parhaiten uuden oppimisen työnteon ohella – sekä työntekijä että työnantaja voittavat”, huomauttaa Paasikallio-Kari.

Hae 15.9.2017 mennessä. Näin ehdit 2.10.2017 alkavaan verkkokoulutukseen.

Lue lisää!

Lisätietoja

Linda Paasikallio-Kari, koulutuspäällikkö, Opinahjo Oy, linda-paasikallio-kari@opinahjo.fi, 041 5055 784

Kirsi Järvinen, koulutuspäällikkö, Suomen Liikemiesten Kauppaopiston Aikuiskoulutus, kirsi.jarvinen@businesscollege.fi, 040 751 3008

Kohti sähköistä talous- ja palkkahallintoa

Opinahjo tekee yhteistyötä Accountor Softwareen kuuluvien ohjelmistotoimittajien, Procountorin ja Tikonin, kanssa. Yhtiöt kehittävät ja tarjoavat edistyksellisiä talous- ja palkkahallinnon ratkaisuja yrityksille, yhteisöille ja tilitoimistoille. Jos haluat sähköistää ja automatisoida talouden hoitoa ja palkanlaskentaa tuhansien asiakkaiden käytössä koetelluilla työvälineillä ja pilvipalveluilla, lue lisää osoitteista http://www.procountor.com ja http://www.tikon.fi.

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Facebooktwitterlinkedinmail