Satavuotias mönkijä kulkee yli kivien ja kantojen

Perinteikäs perheyritys Otto Brandt on paljon muutakin kuin tunnettu Honda-maahantuoja. Monimuotoisen konsernin päivittäistä toimintaa ylläpitävän tietotekniikan vääntömomentista vastaa Accountor ICT.

Satavuotias mönkijä kulkee yli kivien ja kantojen


Otto Brandt on harvinaislaatuinen suomalainen tarina – 1900-luvun alussa perustettu perheyritys on kasvanut neljän sukupolven aikana maahantuojaksi, valmistajaksi ja vähittäiskaupaksi, jonka tuotevalikoima sisältää moottoripyöriä, mönkijöitä, veneitä, perämoottoreita ja pienkoneita. Otto Brandt kuului 50-luvulla Euroopan ensimmäisiin Honda-moottoripyörien maahantuojiin.

Vaikka sesongit ja suhdanteet vaikuttavat vapaa-ajan merkkituotteita myyvän konsernin liiketoimintaan, omaa tietään kulkeva yritys on kasvanut yli sadan vuoden kuluessa alansa johtavaksi toimijaksi Suomessa.

”Olemme varautuneet hyvin vuodenaikojen mukaan vaihtuviin sesonkeihin. Mönkijäkausi on nyt parhaimmillaan, ja ensimmäisen lumipyryn saapuessa kaikki tahtovat lumilingon. Talven taittuminen kevääksi saa puolestaan moottoripyöräkuumeen leviämään”, Otto Brandtin tietohallintoa koordinoiva Petri Mattila kuvailee.

Aikahyppy 2000-luvulle

Sata vuotta sitten ei ollut tietotekniikan tarjoamia mahdollisuuksia eikä verkottuneen maailman uhkia. Nyt tilanne on toinen: monimuotoinen liiketoiminta eri puolilla Suomea vaatii paljon IT-infrastruktuurilta ja järjestelmiltä.

”Kun veneitä valmistava TerhiTec liittyi konserniimme, yhdistimme IT-ympäristöt. Accountor ICT:n avulla keskitimme ulkoistuspalveluja, toteutimme haastavan projektin, hyödynsimme synergian ja saimme aikaan säästöjä”, Mattila luettelee.

Vuosituhannen vaihteen jälkeen yhtiön palvelimia on virtualisoitu. Työasemia on pari sataa, ja oheislaitteita on joka lähtöön. ”Accountor ICT vastaa IT-infrastamme ja laitteistamme kokonaisvaltaisella tavalla”, Mattila toteaa.

Huomaamaton IT = toimiva IT

Accountor ICT:lle ulkoistettu tietohallinto tarkoittaa käytännössä tehokkaan ja turvallisen IT-ympäristön suunnittelua, kehittämistä, ylläpitoa ja teknistä tukea sekä laitteiden toimittamista.

”Accountor ICT:n hyvä hinta-laatu-suhde on varmistanut kriittisten bisnesprosessien katkeamattomuuden järkevillä kustannuksilla. Niin kauan kuin loppukäyttäjät eivät tietohallintoa edes huomaa, palvelut on hoidettu laadukkaasti. Mielestäni tässä on onnistuttu mainiosti”, Mattila korostaa.

Mattila arvostaa kumppaninsa osaamista. ”Lasken suuren arvon sille, että paikalle tulevalla asiantuntijalla on ajantasaista tietämystä sekä selkeä käsitys ongelmasta ja ratkaisusta – ja lisäksi kaveri tuntee ihmiset. Accountor ICT:llä näitä ihmisiä on useita. Toistaiseksi ei ole tullut esiin ongelmaa, johon ei olisi löytynyt lääkettä”, Mattila toteaa.

Viisitoista vuotta jatkunut kumppanuus kantaa jatkuvasti hedelmää. ”Olen yhteistyöhön hyvin tyytyväinen. Aika ajoin tiettyjen henkilöiden osaaminen on ollut suorastaan hämmästyttävää. Maailmanloppu on peruttu hetkessä, kun ammattimies on kertonut, miten tilanne hoidetaan”, Mattila summaa.

Lue lisää Otto Brandtista.

Lue lisää Accountor ICT:n palveluista.

Mikä tunne kuvaa parhaiten kokemustasi tästä artikkelista?
Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail