Sähköinen taloushallinto on tilitoimiston ja asiakkaan etu

Monissa tilitoimistoissa pohditaan parhaillaan, uskalletaanko siirtyä täysin sähköiseen palveluun.

Sähköinen taloushallinto on tilitoimiston ja asiakkaan etuSähköinen taloushallinto nopeuttaa tekemistä ja on loppujen lopuksi yritykselle monesti perinteistä mallia edullisempi vaihtoehto. Sen yksi selkeä etu on myös ajantasainen taloustieto. Sanalla sanoen sähköisyys on nykypäivää.

Tilitoimistoyrittäjä Katri Suikkanen otti vuosi sitten käyttöön sähköisen taloushallinnon ohjelmiston Procountorin ja kuluvan vuoden alusta lähtien siirsi myös kaikki asiakkaansa sinne.

”Halusin siirtyä täysin sähköiseen palveluntarjontaan ja tehdä sen sähköisen edelläkävijän kanssa”, Suikkanen kertoo Finagon blogissa. ”Procountor oli minulle jo ennestään tuttu työväline, jossa on mielestäni hyvä hinta-laatusuhde. Se on järjestelmä, jolla voin hoitaa kaiken”, Suikkanen summaa ohjelmiston hyötyä ja valintaperusteitaan.

Sähköisyyden hyödyt tilitoimiston asiakkaille ovat selkeät, mutta kuinka itse tilitoimisto hyötyy sähköisestä tavasta palvella?

”Pystyn Procountorin ansiosta ottamaan hoitaakseni isompiakin asiakkuuksia ja palvelemaan myös vaikkapa englanniksi. Esimerkiksi raportit saa ohjelmasta ulos myös englanninkielisinä, mikä auttaa asiakkaitani, jotka eivät suomea osaa.”

Procountorissa Suikkanen pitää erityisesti selkeistä ja monipuolisista raporteista. Ne ovat asiakkaille tärkeitä liiketoiminnan arjessa ja päätösten tukena. Lisäksi sähköisen ohjelmiston ansiosta Suikkaselle jää aiempaa enemmän aikaa neuvoa asiakkaita ja suunnitella tulevaa vaikka juuri raporttien pohjalta. Perustyö kun on automatisoitu.

”Lisäksi selvä ero näkyy ajankäytössäni. Työmäärä jakautuu huomattavasti aiempaa tasaisemmin, eivätkä kaikki työt kasaannu esimerkiksi kuun vaihteisiin. Työ on myös nopeutunut, mikä puolestaan vapauttaa aikaa uusille asiakkaille. Nämä korreloivat positiivisesti liikevaihtoon ja kannattavuuteen.”

Finago on koonnut ladattavaan oppaaseen sähköisen taloushallinnon ja sähköisen palvelumallin tuomia etuja kirjanpitäjille. Miten ja miksi sähköisyys tehostaa taloushallinnon ammattilaisten työtä ja hyödyntää samalla myös asiakasta? Kurkkaa vinkit maksuttomasta oppaasta.

Finago on osa Accountor-konsernia.

Lähde: Finago

Jätä yhteydenottopyyntö
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail