Paperinpyörittäjästä HR-asiantuntijaksi?

Henkilöstö- ja palkkahallinto on useimmissa julkisen sektorin organisaatiossa alihyödynnetty resurssi. Accountor HR Solutions on laatinut oppaan HR-prosessien järkevöittämisen avuksi.  

Paperinpyörittäjästä HR-asiantuntijaksi?


Moni organisaatio räpiköi tilanteessa, jossa kustannussäästöt ja tehostamispaineet laskevat koko työyhteisön tehokkuutta ja henkilöstökokemusta. Samalla HR:n tehtävät ovat usein pelkistyneet hallinnolliseen paperinpyörittelyyn.

Samalla myös työelämä ja työnkuvat muuttuvat nopeammin kuin koskaan aiemmin. Moni esimies tekee jo nyt oman työnsä ohessa esimerkiksi sellaista raportointia ja seurantaa, joka on perinteisesti kuulunut HR:n pöydälle. Tulevaisuuden HR-ammattilainen on hallinnollisen paperinpyörittäjän sijaan strateginen asiantuntija, jonka pöydältä löytyy resursseja henkilöstötarpeista, osaamisen kehittämisestä ja työhyvinvoinnista huolehtimiseen.

Järkevät prosessit säästävät HR:n aikaa asiantuntijatehtäviin

Muutos on väistämätön, mutta mitä se tarkoittaa HR:lle käytännössä? Muutoksessa ei kuitenkaan ole kyse vain mekaanisesta vanhojen prosessien digitoimisesta, vaan paljon laajemmasta suunnanmuutoksesta. Moni edelläkävijäorganisaatio on aloittanut prosessiensa järkevöittämisen. Rutiinitehtävien automatisoinnin ansiosta HR:n aikaa säästyy niihin kehittämis- ja asiantuntijatehtäviin, joissa sitä eniten tarvitaan. Järkevämmille prosesseille ja uudenlaiselle osaamiselle on siis tarve nyt myös julkisten organisaatioiden henkilöstö- ja palkkahallinnossa.

Accountor HR Solutions on laatinut oppaan julkisen sektorin henkilöstöhallintoon digiaikana. Sen avulla saat hyvän yleiskuvan mm. seuraavista asioista:

  • Miten HR:n prosesseja voi tehostaa digitalisoimalla ja automatisoimalla henkilöstöhallinnon rutiinitoimintoja?
  • Miten hyvä HRM-järjestelmä tehostaa digiajan henkilöstöhallintoa ja vapauttaa HR-asiantuntijoiden työtunteja strategiseen työhön?
  • Miten HR:n kannattaa varautua muutoksen ja järjestelmähankintojen johtamiseen?

Lataa opas tästä.

Accountor HR Solutions on osa Accountor-konsernia.

Jätä yhteydenottopyyntö
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail