Palvelukseen halutaan: robotti

Työelämä heräilee vasta hiljalleen digitalisaatioon, sanotaan Finagon blogissa.

Palvelukseen halutaan: robotti


Digitalisaatio on aika harvalle iso mörkö silloin, kun puhutaan henkilökohtaisten asioiden hoitamisesta, siitä, ettei vaikkapa pankissa tarvitse piipahtaa kesken työpäivän. Pankkiasiat saa hoidettua läppärillä tai älypuhelimella kotisohvalta. Työelämä ja digitalisaatio -yhdistelmä sen sijaan hiihtelee vapaa-aikaan nähden monin paikoin jälkijunassa.

Esimerkiksi vasta alle kymmenen prosenttia tilitoimistoista hyödyntää integraatiota, vaikka integraation avulla moni asia hoituisi pitkälti automaattisesti. Toimistoissa asiakirjoja edelleen skannataan, kuitteja mapitetaan ja tietoja siirretään paperilta sähköisen muotoon käsin tallentaen. Esimerkkejä toisenlaisesta tavasta toimia riittää: myyntilaskujen tuominen asiakkaan järjestelmästä kirjanpitoon ja työtuntien siirto palkanlaskentaan hoituvat ilman tietokoneen näppäimistön kuluttamista integraatioiden avulla.

Ihmistä tarvitaan edelleen

Taloushallinnossa puhutaan paljon siitä, että työ siirtyy tallentajasta konsultoivaan suuntaan. Vaikka automaatio hoitaisi kaikki yrityksen raha-asiat, on päätösvalta jatkossakin ihmisillä. Robotti ei vielä pysty päättään, mihin suuntaan liiketoimintaa kannattaa viedä, laajennetaanko, supistetaanko, investoidaanko tänä vai ensi vuonna. Näiden päätösten tekijöiksi tarvitaan taloushallinnon huippuosaajia ymmärtämään talouden tunnuslukuja. Mutta voisiko robottia harkita vaikkapa kiireapulaiseksi ruuhkahuippuja tasaamaan?

Miksi emme taloushallinnossa keskittyisi siihen, missä me ihmiset olemme hyviä? Juuri siihen osaamiseen, missä me ihmiset voitamme robotit. Miksi asiakas maksaisi tilitoimistolle siitä, että kirjanpitäjä lajittelee, mapittaa ja kopioi kuitit kerran kuussa kirjanpitoon, jos vaihtoehtona on maksaa aidosti liiketoimintaa eteenpäin vievistä asiantuntijaneuvoista? Tätä, asiantuntemusta, kun ei tilitoimistoammattilaisilta puutu, päinvastoin.

Lue lisää digitaalisista taloushallinnon ratkaisuista Finagon sivuilta.

Finago on osa Accountor-konsernia.

Jätä yhteydenottopyyntö
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail