Palkanlaskennan muutoksia vuodelle 2018

Vuosittain muuttuvat palkanlaskennan prosentit kuten työeläkemaksut, sairausvakuutusmaksut ja työttömyysvakuutusmaksut on päivitetty.

Palkanlaskennan muutoksia vuodelle 2018


Työnantajan sivukuluihin lukeutuvat tapaturma- ja ryhmähenkivakuutusmaksut ovat toimialakohtaisia ja ne vaihtelevat työn riskeistä riippuen. Tyypillinen määrä on noin kaksi prosenttia bruttopalkasta.

Työeläkemaksut 2018

Työmarkkinoiden keskusjärjestöt ovat sopineet vuoden 2018 yksityisalojen työeläkemaksuista. Vuonna 2018 keskimääräinen perittävä työeläkemaksu on 24,4 prosenttia bruttopalkasta. Kuten tänä vuonna, myös ensi vuonna osa työnantajan työeläkemaksusta siirretään työntekijän maksettavaksi. Lue lisää.

Sairausvakuutusmaksut 2018

Valtioneuvosto on vahvistanut vuoden 2018 sairausvakuutusmaksut. Maksuissa on huomioitu työmarkkinoiden keskusjärjestöjen tekemä kilpailukykysopimus. Lue lisää.

Työttömyysvakuutusmaksut 2018

Hallitus on jättänyt 5.10.2017 lakiesityksen eduskunnalle vuoden 2018 työttömyysvakuutusmaksuista. Lain on tarkoitus astua voimaan 1.1.2018. Lue lisää.

Hoida yrityksesi taloutta reaaliajassa

Opinahjo tekee yhteistyötä Accountor-konserniin kuuluvan Finagon kanssa. Finagon Procountor- ja Tikon-ohjelmistot tarjoavat kattavia sähköisen taloushallinnon ratkaisuja yritys- ja tilitoimistoasiakkaille. Lue lisää osoitteessa www.finago.com.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail