Oulunsalossa kipinöi elektroniikan vallankumous

TactoTek mullistaa elektroniikan valmistusta nerokkaalla menetelmällä, jota lisensoidaan jo ympäri maailmaa. Suomalaista menestystarinaa tukee Accountor FullScale: skaalautuva, kaikenkattava liiketoimintaratkaisu.

Oulunsalossa kipinöi elektroniikan vallankumous


TactoTekin käänteentekevä menetelmä mahdollistaa painetun elektroniikan ja eri komponenttien integroimisen ruiskuvaletun kolmiulotteisen muovirakenteen sisään – ratkaisu korvaa kokonaan perinteisen piirilevyn.

”Emme tarvitse piirilevyjä lainkaan. Osat pienenevät ja kevenevät huomattavalla tavalla. Erilaisiin pintoihin voidaan lisätä älykkyyttä, kosketuskäyttöliittymiä sekä yksinkertaista ja kaunista muotoilua”, TactoTek Oy:n talous- ja hallintojohtaja Katriina Otsamo kertoo.

Otsamon mukaan myös elektroniikan manuaalisesta kokoonpanosta voidaan luopua. Valmistusta ei tarvitse viedä halvan työvoiman maihin, vaan se voidaan lisensoida asiakkaiden omiin tuotantotiloihin ympäri maailmaa. TactoTekin teknologiaa käyttävä tehdas voi toimia kilpailukykyisesti yhtä lailla Suomessa tai Kiinassa. Investointeja ei juuri tarvita, koska tarvittavat koneet ovat jo olemassa. Maailmassa on valtava määrä tuotantokapasiteettia, joka voi hyödyntää suomalaista innovaatiota lisensoinnin avulla.

Tuotteena aineettomat oikeudet

TactoTekin skaalautuvan liiketoimintamallin ytimessä ovatkin raskas patenttisalkku ja mahdollisuus lisensoida teknologiaa lukuisille toimialoille maailmanlaajuisesti. Startti on ollut kiivain autoteollisuudessa. ”Meidän ei tarvitse valmistaa tuotteita, asiakkaamme tekevät sen itse”, Otsamo toteaa.

Vuonna 2011 perustetun, hyvin rahoitetun ja vahvalla visiolla johdetun yrityksen rima on asetettu korkealle. ”Aloitimme startup-yrityksenä ja nyt olemme kovan kasvun tiellä. Tavoitteenamme on luoda globaali menestystarina ja yltää satojen miljoonien eurojen liikevaihtoon”, TactoTekin markkinointijohtaja Heini Tuorila valottaa.

Täyden skaalan liiketoimintaratkaisu

Tavoitteet asettavat tiukkoja vaatimuksia prosesseille ja niitä tukeville järjestelmille. TactoTek löysi yhteistyökumppanikseen Accountorin, jonka FullScale-ratkaisumalli elää yrityksen liiketoiminnan ja kasvun mukana.

”Käyttöönottoprojekteissa arvostamme vaiheistusta, ketteryyttä ja skaalautuvuutta. Accountor FullScalen avulla tähtäämme ratkaisukokonaisuuteen, jonka avulla saamme yrityksen tilasta reaaliaikaista tietoa ja voimme siten tehdä oikeita ratkaisuja oikeaan aikaan”, TactoTekin ostopäällikkö Tiina Ratia korostaa.

Responsiivista, katkeamatonta palvelua

TactoTekin palvelu- ja järjestelmäkokonaisuus sisältää ulkoistetun talous- ja palkkahallinnon, henkilöstöhallinnon, valmistuksen, materiaalien ja projektien hallinnan, myynnin sekä päätöksentekoa tukevan raportoinnin. Ohjelmistoratkaisuja ovat mm. NetSuite ja Mepco HRM. NetSuite-pilvipalveluilla ohjataan myös Yhdysvalloissa toimivan tytäryhtiön taloutta.

”Globaali, dynaaminen liiketoiminta tarvitsee alustakseen notkean palvelumallin, joka on laajasti läsnä asiakkaan arjessa. Jatkuvasti kehittyvä ratkaisu ei tule oikeastaan koskaan valmiiksi. TactoTekin huikea tarina innostaa meitä etsimään parhaat ratkaisut maailmanvalloituksen tueksi”, Accountor FullScale -evankelista ja -arkkitehti Juha Kuivainen sanoo.

”Arvostamme Accountorin kuuntelukykyä ja sitoutumista. Uskomme pitkäjänteiseen, luottamukselliseen ja kokonaisvaltaiseen yhteiseloon kansainvälisellä kasvupolulla”, Tiina Ratia summaa.

Lisätiedot

TactoTek:
Katriina Otsamo, talousjohtaja, puh. 044 551 3005, katriina.otsamo[at]tactotek.com
Heini Tuorila markkinointijohtaja, puh. 040 709 6512, heini.tuorila[at]tactotek.com
Tiina Ratia, ostopäällikkö, puh. 050 38 69 328, tiina.ratia[at]tactotek.com

Accountor:
Juha Kuivainen, FullScale-evankelista ja -arkkitehti, puh. 044 333 6796, juha.kuivainen[at]accountor.com

Lue lisää TactoTekista.
Lue Lisää Accountor FullScalesta.

Mikä tunne kuvaa parhaiten kokemustasi tästä artikkelista?
Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail