Mikko Siivola: henkilöstökokemus luo asiakaskokemuksen

”Ihmisten asettaminen etusijalle on paras tapa vaikuttaa sekä oman henkilöstön että asiakkaiden käyttäytymiseen ja yrityksen menestykseen”, sanoo Accountor-konsernin HR-liiketoiminnan johtaja Mikko Siivola.

Mikko Siivola: henkilöstökokemus luo asiakaskokemuksen


Vuodenvaihteessa Accountorin HR-liiketoiminnan vetäjänä aloittanut, aiemmin Procountoria vuosia johtanut, Mikko Siivola uskoo henkilöstön ja asiakkaiden syvään yhteyteen.

”Henkilöstön kokemukset, tyytyväisyys ja käyttäytyminen vaikuttavat perustavalla tavalla asiakkaiden kokemuksiin, tyytyväisyyteen ja käyttäytymiseen. Oikein ymmärretty ja johdettu HR-toiminta johtaa korkeaan asiakasuskollisuuteen, kasvuun ja hyviin tuloksiin”, Siivola toteaa.

Tukea työsuhteen koko elinkaareen

Accountorissa yritysten ja julkisten organisaatioiden henkilöstöprosesseja lähestytään työsuhteen koko elinkaaren näkökulmasta, kokonaisvaltaisella osaamisella, palvelulla ja teknologialla. HR-ratkaisuja ja -palveluja tarjotaan Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa.

”Digitaaliset ratkaisut ja ulkoistuspalvelut pyörittävät HR-prosesseja rekrytoinnista lähtien. Lisäksi asiantuntijaroolimme näkyy monella tasolla mm. tutkimusten toteutuksessa, henkilöstön kehittämisessä ja koulutuksessa sekä strategiatyössä”, Siivola kuvailee.

HR vahva vipu liiketoiminnan tuloksiin

Usein yhteistyö asiakkaiden kanssa alkaa yksittäisten haasteiden selättämisestä. Monesti päädytään ratkomaan laajempia kokonaisuuksia.

”Kun parhaat HR-osaajat sekä kattavat ratkaisut ja pilvipalvelut valjastetaan yhteisen tavoitteen taakse, päästään pitkälle. Keskittymällä ihmisiin rakennetaan kestävää menestystä – HR on vahva vipu liiketoiminnallisten tulosten saavuttamiseen”, Siivola painottaa.

Siivola on tarkastellut Accountorin HR-palveluja myös asiakkaan näkökulmasta. Vuonna 2017 Siivola johti Accountor-konserniin kuuluvien Procountorin ja Tikonin yhdistämistä pieniä ja keskisuuria yrityksiä Accountor Finago -brandin alla palvelevaksi SME-klusteriksi.

”Käytimme hankkeessa omaan konserniin kuuluvan HR4:n asiantuntijoita. Oli ilahduttavaa huomata, miten hyvin organisaation kehittäminen onnistui HR-ammattilaisten tuella ja miten vahvasti tuettiin myös liiketoiminnallisia tavoitteita”, Siivola summaa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail