KATRE lähestyy ja robotit auttavat palkanlaskentaa

Kolmesataa palkanlaskennan ja henkilöstöhallinnon ammattilaista kokoontui Accountor HR:n Liksaklubiin. Pääosassa oli Kansallinen tulorekisteri KATRE. Päivään mahtui myös muuta mielenkiintoista, mm. palkanlaskennan robotiikkaa.

KATRE lähestyy ja robotit auttavat palkanlaskentaa


Accountor HR Solutions Oy:n järjestämä Mepco HRM -asiakkaiden Liksaklubi kokoontui Helsingissä. Palkka- ja henkilöstöhallinnon vuosi on ollut vauhdikas ja vaativa. Kun GDPR:stä selvittiin, edessä oli uusi kirjainlyhenne: KATRE.

Valtiovarainministeriön hankepäällikkö Arto Leinosen KATRE-klinikalla käytiin läpi pian voimaan astuvan Kansallisen tulorekisterin keskeistä sisältöä, toiminnallisuutta ja jatkokehittämistä. Leinonen muistutti, että sähköinen tulorekisteri-ilmoittaminen on pakollista 1.1.2019 alkaen – vaihtoehtoa ei ole.

Leinosen mukaan tulorekisterin tehtävänä on ainoastaan ilmoitusliikenteen hoitaminen suorituksen maksajilta tiedon käyttäjille sekä tietojen säilyttäminen. Tiedon käyttäjiä ovat alkuvaiheessa Verohallinto, Kela, eläkelaitokset, Eläketurvakeskus sekä Työttömyysvakuutusrahasto.

Osa tulorekisteriin ilmoitettavista tiedoista on pakollisia, osa vapaaehtoisia. Pakolliset tiedot vastaavat aiempia vuosi-ilmoituksia. Sähköinen asiointipalvelu käyttää suomi.fi-tunnistusta. Tietoa KATRE:n vaikutuksista löytyy esimerkiksi Accountor HR:n verkkosivustolta.

Accountor HR:n ohjelmistoratkaisussa Mepco HRM:ssä KATRE on huomioitu tarkasti. Marja Pihlava ja Anni Lehtonen kävivät läpi käytännön vaikutuksia. Rajapinnat tietojen siirtämiseen, varmenteiden hallinta, ohjelmiston määritykset ja uudet ominaisuudet huolehtivat siitä, että ilmoitukset sujuvat vaatimusten mukaisesti.

Manu ja muut robotit palkanlaskijan parhaita kavereita

Accountor HR:n asiakkaan VMP Groupin robotiikasta vastaava Piia Väistö kertoi Liksaklubin vieraille, miten henkilöstöpalvelualan johtaviin toimijoihin kuuluva yritys on kehittänyt palkanlaskentaa robottien avulla.

VMP:n robotit on nimetty tuttavallisesti Manuksi, Pepeksi, Rituksi ja Tepaksi. Jokaisella robotilla on omat tehtävänsä. Väistö korosti, että robottien hyödyntämisessä kannattaa edetä askel kerrallaan tekemällä oppien. Aluksi on yksinkertaisempaa automatisoida olemassa olevaa prosessia kuin luoda uutta. Helpot ja nopeat hyödyt kannattaa poimia talteen ensimmäisinä.

Palkanlaskennassa on runsaasti työvaiheita, jotka voidaan antaa robottien hoidettaviksi. Pala palalta automatisoidut tehtävät muodostavat kokonaisen prosessin – näin norsu tulee syötyä vähitellen.

Moni voi pelätä, että robotit vievät ihmisiltä työt. VMP Groupissa tavoitteena ei ole ollut henkilöstön vähentäminen. Kyse ei ole vain rahallisista säästöistä. Robotit ovat helpottaneet päivittäistä työtä sekä vapauttaneet ihmisiä pakottavista aikatauluista ja muistin varaisista asioista. Automatisoitujen työvaiheiden palauttaminen manuaalisiksi koettaisiin jopa järkyttäväksi.

Koko organisaatio mukaan robotiikan kehittämiseen

Piia Väistö korosti, että harvoin tehtävä pienikin työ voi viedä paljon aikaa – viidenkin minuutin työ kannattaa usein automatisoida. Tietyissä tehtävissä robotit ovat ihmisiä paljon nopeampia mutta joskus jopa hitaampia.

Väistön mukaan robotisoinnin hyödyt näkyvät ennen kaikkea työtyytyväisyydessä ja motivaatiossa, tuottavuudessa ja kustannustehokkkuudessa, asiakasarvoissa ja asiakastyytyväisyydessä sekä laadussa ja toimintavarmuudessa. Väistö painotti, että robotit eivät ole itsetarkoitus eikä niitä aina tarvita. Järjestelmien kehittämisellä on edelleen oma roolinsa.

Väistön kokemusten perusteella robotiikan kehittämiseen kannattaa ottaa mukaan koko organisaatio. Toisaalta muutos tarvitsee aikaa ja tilaa. Liian suuri määrä muutoksia liian nopeasti ei johda hyviin tuloksiin.

”Aloittamalla pääsee vauhtiin”, Piia Väistö neuvoi ja totesi, että yhdenkin pienen tehtävän antaminen robotille voi tuottaa ahaa-elämyksen ja poikia uusia toteutuskelpoisia ideoita.

Lue lisää Accountor HR Solutionsin palveluista.

Mikä tunne kuvaa parhaiten kokemustasi tästä artikkelista?
Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Jätä yhteydenottopyyntö
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail