HRM-käyttöönotto on keskusteleva oppimispolku

HRM-ratkaisun käyttöönotto ei ole enää suuri IT-projekti, Accountor HR:n Perttu Seppänen sanoo.

HRM-käyttöönotto on keskusteleva oppimispolku


Tuotepäällikkö Perttu Seppänen listaa Accountor HR:n blogissa edellytyksiä palkka- ja henkilöstöjärjestelmän onnistuneelle käyttöönotolle.

”Projektivaiheessa kannattaa kerätä tulevista käyttäjistä kommenttiryhmä”, Seppänen neuvoo. Ryhmästä on hyötyä tarpeiden kartoituksessa ja ratkaisun käyttöönotossa.

Seppäsen mukaan loppukäyttäjien koulutus on käyttöönoton tärkeimpiä osa-alueita, joka korreloi vahvasti tavoiteltavien hyötyjen toteutumiseen. ”Hyviä koulutustapoja ovat esimerkiksi yhteiset tilaisuudet ja videomateriaalit”, Seppänen tietää.

Tietoturva- ja tietosuoja-asiat on hoidettava huolella EU:n GDPR-asetuksen mukaisesti. ”Järjestelmiin tulee viedä käyttöönotossa vain yrityksen kannalta oleelliset tiedot ja dokumentoida tiedon käsittelyyn liittyvät prosessit sekä tiedon käyttötarkoitus”, Seppänen toteaa.

Jatkuvaa yhteistyötä ja oppimista

Ratkaisutoimittajan apua kannattaa Seppäsen mielestä hyödyntää oikeiden valintojen tekemisessä ja pääkäyttäjien koulutuksessa. Tukipalvelu auttaa käyttöönoton jälkeen.

”HRM-ratkaisun käyttöönotto on parhaimmillaan keskusteleva, uusia ajatuksia herättävä oppimispolku, jossa samanaikaisesti luodaan yritykseen uusia sähköisiä menetelmiä sekä opitaan uuden järjestelmän ominaisuudet ja niiden käyttö”, Seppänen korostaa.

HRM-ratkaisun käyttöönotto kannattaa jakaa osiin. Ensimmäisiä asioita ovat tyypillisesti työsuhteen hallinta ja palkanlaskenta. Myöhemmin mukaan voidaan lisätä joustavasti muun muassa osaamisen hallintaa ja suoritusten johtamista.

”Käyttäjien ajatuksia etenkin ensimmäisten kuukausien käytön aikana kannattaa kuunnella ja ottaa huomioon jatkokehityksessä”, Seppänen sanoo ja painottaa jatkuvaa vuorovaikutusta loppukäyttäjien, liiketoiminnan ja ohjelmiston pääkäyttäjien välillä.

Lue onnistuneista HRM-käyttöönotoista ilmaisesta PDF-kirjasta.

Accountor HR Solutions on osa Accountor-konsernia.

Lähde: Accountor HR Solutions, Perttu Seppänen

Jätä yhteydenottopyyntö
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail