HR4 työelämäradio: Mitä Suomen työmarkkinoille kuuluu?

HR4:n työelämäradion tuoreessa podcast-jaksossa HR4:n Teemu Puton kanssa kasvukauden mahdollisuuksista on keskustelemassa Suomen yrittäjien pääekonomisti Mika Kuismanen.

HR4 työelämäradio: Mitä Suomen työmarkkinoille kuuluu?


Kuismasen mukaan Suomen työmarkkinat ovat murroksessa, sillä yritysrakenteet ja työtehtävät sekä ympäröivä maailma ovat muuttuneet.

”Työelämää sääntelevä järjestelmä ei ole yhtä joustava kuin reaalimaailma vaatii”, Kuismanen kuvailee. ”Ollaan ehkä vaan uinuttu liian pitkään.”

Kuismanen arvelee, että finanssikriisin takia ollaan havahduttu tekemään työelämään uudistuksia. ”Kehitys on otollinen ja positiivinen, tähän on vakavasti herätty”, Kuismanen tiivistää tulevaisuudennäkymät.

”Suomessa toimivan työvoiman tulee olla entistä paremmin koulutettu. Meillä ei ole tutkintopulaa vaan osaamispulaa.” Kuismanen ennustaakin koulutuksen ja osaamisen roolin kasvavan työmarkkinoilla tulevaisuudessa.

Nykyiseen murrosvaiheeseen Kuismasen työmarkkinoiden mukaan pitäisi reagoida joustavuudella. ”Joustavuus ei tarkoita turvattomuutta. Joustavat työmarkkinat voivat tuoda yksilölle turvaa.”

Kuismanen listaa haastattelun lopuksi työmarkkinoiden uudistuskohteita. Hänen mukaansa aktiivisuuden vaatimuksia ja edellytyksiä pitäisi lisätä. ”Olen voimakkaasti sitä mieltä, että työttömyysturvan pitäisi olla hyvä, alussa jopa parempi kuin nyt. Ihmisellä tulee olla turvallinen olo etsiä uutta työtä lamaantumatta”, Kuismanen visioi.

Kuuntele koko podcast tästä.

Lähde: HR4 työelämäradio

HR4 on osa Accountor-konsernia.

Jätä yhteydenottopyyntö
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail