HR-toimija, vielä ehdit vastata kyselyyn HR-trendeistä

Accountor HR Solutions ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulu selvittävät kyselytutkimuksella HR-trendejä.

HR-toimija, vielä ehdit vastata kyselyyn HR-trendeistäHR-ammattilainen, nyt on sinun vuorosi vaikuttaa ja kertoa, mitä pidät toimivassa henkilöstöhallinnossa tärkeänä. Entä mitä esimerkiksi näet HR-alalla olevan tärkeää seuraavien 2-3 vuoden sisällä?

Kyselyyn toivotaan vastauksia kaikilta HR:n parissa työskenteleviltä. Kyselyyn pääset vastaamaan tästä linkistä.

Järjestelmätoimittajalle tärkeää tietoa

”Meille järjestelmätoimittajana on tärkeää ymmärtää, mitä osa-alueita HR-ammattilaiset näkevät tärkeänä henkilöstöhallinnossa, jotta voimme tukea näitä alueita HR-järjestelmän näkökulmasta”, kertoo Accountor HR Solutions Oy:n Jenni Ylipahkala yrityksen motiiveista tehdä HR-trendejä tutkiva kysely.

”Tutkimusta ei kuitenkaan ole tehty vastaamaan vain HR-ratkaisun kehitystarpeisiin, vaan laajemmin koskemaan koko HR-alaa. Tästä mekin saamme sitten vinkkejä, miten HR-ammattilaisten tärkeänä kokemia asioita voitaisiin tukea järjestelmällä”, Ylipahkala jatkaa.

Tulevaisuuden HR-trendejä haistelemassa

Accountor HR Solutionsin myyntijohtaja Perttu Seppänen, mitä trendejä itse uskot olevan nousussa?

”Kohtahan se nähdään, kun alan ammattilaiset sen sanovat”, Seppänen hymyilee vastaukseksi. ”Itse näen tuloillaan olevan järjestelmästä riippumattomana muutoksena esimerkiksi eri sukupolvien erot työelämässä. Milleniaalien tuleminen työelämään ja jonkun ajan päästä myös päättäviin rooleihin mullistaa kenttää. Heidän ajatuksensa järjestelmistä ja työelämästä on erilainen kuin mihin on totuttu, vapaa-aika ja joustavuus ovat erilaista. Työn ja vapaa-ajan ero tulee varmasti sekoittumaan ja HR:n täytyy ottaa tämä huomioon johtamisessa ja esimiesvalmennuksssa, sillä yritysten toimintatakulttuurit ovat usein HR:n vastuulla”, Seppänen jatkaa.

HR kenttä näyttää Seppäsen mukaan tällä hetkellä terveeltä. ”Sellaista ylimääräistä on esimerkiksi siivottu pois uuden lainsäädännön myötä. Paljon puhuttu GDPR on varmasti saanut HR:n pohtimaan, miksi tietoa säilytetään ja muuttamaan toimintaa siten, että tietoa säilytetään vain olennaista tarkoitusta varten.”

Seppänen kertoo HR:n luonteen olevan muuttumassa. ”HR on ollut pitkään tukifunktio, mutta oikeasti pitäisi olla mukana yrityksen päätöksenteossa ja olennaisena osana liiketoimintaa, läheskään kaikilla se ei ole vielä näin. Yksittäinen pesäke on helppo nähädä liiketoiminnnan ulkopuolisena, jolloin myös tulosten mittaaminen on vaikeaa”, Seppänen arvioi.

Seppänen kiittelee yhteistyötä Haaga-Helian kanssa ja kertoo sen tuovan Accountorille mahdollisuuden tehdä tällaista tutkimusta ja käyttää tutkittua tietoa.

”Voimme tämän yhteistyön myötä tehdä tutkimustyötä, johon meiltä tuodaan työelämän tarve ja Haaga-Helialta tarvittava tutkimussosaaminen. Yhdessä olemme myös miettineet tulevaisuuden työelämän tarpeita, joita he tuovat koulutussuunnitelmiinsa. Tästä hyvänä esimerkkinä on myös yhdessä luotu palkannalaskennan kurssikokonaisuus.”

Tutkimustulokset käyttöön vastaajille

Tutkimuksen tulokset julkaistaan HRsuunta2021-tapahtumassa, joka järjestetään 20. syyskuuta Helsingissä, Pasilan Campuksella, Haaga-Heliassa. Laita nyt jo päivä kalenteriisi ja seuraa tapahtumaan ilmoittautumisen aukeamista. Tapahtuma on maksuton HR-ammattilaisille.

Tutkimuksesta saatavat tulokset ovat hyödynnettävissä suoraan HR-ammattilaisten omissa organisaatioissa, sillä valmiit tulokset toimitetaan yhteystietonsa jättäneille vastaajille.

Accountor HR Solutions on osa Accountor-konsernia. Haaga-Helia ammattikorkeakoulu ja Accountor ovat solmineet yhteistyösopimuksen vuonna 2017

Mikä tunne kuvaa parhaiten kokemustasi tästä artikkelista?
Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Jätä yhteydenottopyyntö
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail