Helpota yritysjärjestelyjä hakemalla ennakkoratkaisua­

Ennakkoratkaisua hakemalla voi välttää mahdolliset veroriskit.

Helpota yritysjärjestelyjä hakemalla ennakkoratkaisua­


Jos yritykselläsi on tulevaisuudessa tiedossa esimerkiksi sukupolvenvaihdos tai muita yritysjärjestelyitä, hakemalla ennakkoratkaisua voi selvittää järjestelyiden veroseuraamukset jo etukäteen.

Ennakkoratkaisun pohjalta esimerkiksi yritysjärjestelyiden suunnittelu onnistuu paremmin, sillä mahdolliset lisäkustannuks­et tai verohelpotukset ovat jo tiedossa. Näin vältetään myös mahdolliset veroriskit.

Se, mihin tilanteeseen ennakkoratkaisua haetaan, vaikuttaa myös siihen, kuka hakemuksen voi tehdä. Esimerkiksi tuloverotukseen ennakkoratkaisua voi hakea se taho, jonka tuloverotusta ratkaisu koskee – on siis eri asia, hakeeko ratkaisua yritys vai yrittäjä itse.

Ennakkoratkaisua voi hakea joko Verohallinnolta tai Keskusverolautakunnalta. Molemmissa tapauksissa hakemus on maksullinen, ja summa riippuu mm. yritysmuodosta sekä selvitystyön määrästä.

Lisää tietoa ennakkoratkaisusta saat Opinahjon koulutuskokonaisuudesta. Mikäli et ole tilaaja, pääset katsomaan koulutukset ottamalla kahden viikon ilmaisen kokeilun Taloushallinnon asiantuntijan paketista. Ilmaisen kokeilun saat täältä.

Opinahjo – ammattitaitosi ylläpitäjä

Opinahjo on verkkopalvelu, joka on erikoistunut talous- ja palkkahallinnon koulutuksiin. Opinahjon avulla ylläpidät ammattitaitoasi ja pysyt ajan tasalla. Ytimekkäät 5-60 minuutin koulutukset tuovat helpotusta työntekoon, sillä löydät tarvitsemasi tiedot nopeasti ja luotettavasti yhdestä paikasta.

Opinahjo on osa Accountor-konsernia.

Jätä yhteydenottopyyntö
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail