Etätyö ei ole epätyötä

Etätyö mahdollistaa toimistotyöaikoihin tottuneelle erilaisen rytmityksen työhön. Kun työvälineinä ovat läppäri, puhelin ja kuulokkeet, työt hoituvat tarvittaessa mistäpäin palloa tahansa.

Etätyö ei ole epätyötä


Etäpäivänä voi vaikka käydä keväthangilla virkistävällä hiihtolenkillä ja jatkaa sitten töitä uudella tarmolla, kuten HR4:n Research Director Tiina Niemi-Aro kertoo tehneensä.

Työn tauottamisessa onkin selkeitä hyötyjä. ”Aivotutkijat vahvistavat sen, minkä jokainen ajatustyötä tekevä on itsekin huomannut. Kovin monta tuntia ei pysty tekemään intensiivisesti työtä ilman, että työn laatu alkaa kärsiä ja tehokkuus laskea. On pidettävää vähintään mikrotaukoja ja annettava aivojen levätä”, Niemi-Aro muistuttaa.

”Taukojen merkitys on itsestään selvää fyysisesti raskaassa työssä, mutta miksi se on joskus niin vaikeaa tunnistaa ja muistaa ns. kevyen toimistotyön kohdalla?” Niemi-Aro kysyy ja jatkaa tiedostavansa, että kaikkea työtä ei ole yhtä helppoa organisoida niin, että välissä pystyy tekemään jotain ihan muuta.

Kaiken perustana on luottamus

Niemi-Aro sanoo olevansa etuoikeutetussa tilanteessa siksi, että HR4:llä luotetaan ihmisten osaavan organisoida omat työnsä. Työaika joustaa molempiin suuntiin tilanteen mukaan. Tämä osaltaan tuo kokemusta autonomiasta, joka on motivaatioteorioiden mukaan yksi avaintekijä sisäisen motivaation synnyssä.

”Allekirjoitan tämän paitsi oman kokemukseni niin lukuisten tekemiemme henkilöstötutkimusten perusteella. Autonomia puolestaan edellyttää luottamusta – ja kun on luottamusta, niin haluaa olla luottamuksen arvoinen”, HR4:n Niemi-Aro kertoo.

Etätöissä maapallon toisella puolella

eTaskulla myynnin ja käyttöönoton parissa työskentelevä Mika Mattila ei hyppää etätyöpäivänsä aikana suksille. Surffilauta sopii paremmin Balille, sillä siellä Mattila työskentelee etätyöreissulla kuukauden.

Mattilan työpäivät koostuvat muun muassa uusien asiakkaiden kontaktoinnista, käyttöönottotuesta sekä vaihtelevista asiakaspalvelutöistä. Rauhallinen työpiste ja toimiva WiFi riittävät pitkälle, joten olennaisin ero työskentelyyn toimistolla kotimaassa on lähinnä työajoissa.

”Iltaan painottuva työ on ollut ihan toimiva järjestely. Aamulla aurinko porottaa lämpimimmin, joten se on parasta aikaa liikkua, surffata tai tutustua paikkoihin. Illat voi sitten tehdä töitä sisätiloissa”, Mattila kuvailee työskentelyä Balilta käsin.

Mattilan mukaan suurin osa eTaskulaisista tekee ainakin jonkin verran etätöitä kotoa tai muualta käsin, joten asiasta ei tarvinnut kovin kauan keskustella.

”Olen Suomessa tykännyt olla käytännössä aina toimistolla, joten sikälikin matka on tuonut vaihtelua rutiineihin”, Mattila kertoo.

HR4 ja eTasku ovat osa Accountor-konsernia.

Mikä tunne kuvaa parhaiten kokemustasi tästä artikkelista?
Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Jätä yhteydenottopyyntö
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail