Esko Valtaoja: Maailman vauraus kasvaa koko ajan

”Hyviä uutisia. Ihmiskunta Oy Ab on hillitön menestystarina, ja kasvu jatkuu”, rohkaisi Esko Valtaoja Procountor Oy:n webinaarissa.

Esko Valtaoja: Maailman vauraus kasvaa koko ajan


Esko Valtaoja kuvasi Procountorin webinaarissa tulevaisuuden valoisaksi: ”Maailman vauraus kasvaa koko ajan. Ja kun maailma vaurastuu, se muuttuu paremmaksi paikaksi elää.”

Pitkäjänteinen ajattelu avaa silmät

Valtaojan mukaan elämme paremmassa maailmassa kuin koskaan aikaisemmin. Todellisuuden näkeminen edellyttää asioiden tarkastelua pitkällä tähtäimellä, ei vain muutaman kymmenen tai edes sadan vuoden aikajänteellä. Esimerkiksi työtä ei ole enää pakko tehdä pysyäkseen hengissä – työ on muuttunut yhä enemmän oman itsensä toteuttamiseksi.

Talouskasvu ja edistys ovat Valtaojan mukaan laiskojen ihmisten ansiota. Kun asioita pyritään tekemään helpommin, syntyy innovaatioita. Innovaatioiden avulla voidaan pienentää maapallon rasitusta ja pelastaa maailma.

Valtaoja esitteli tilastoja, joiden mukaan viimeisen 16 vuoden aikana maailman väkiluku on kasvanut 23 prosenttia ja vauraus 153 prosenttia. Jalanjälkemme kasvoi samassa ajassa ainoastaan yhdeksän prosenttia. Lukujen valossa tulevaisuus näyttää positiiviselta.

Tulevaisuuden johtaja näyttää esimerkkiä

Valtaoja muistutti webinaarissa, että ihmiset ovat sosiaalisia laumaeläimiä ja laumalla on aina johtajansa. Johtaminen ei ole katoamassa, mutta sen muodot muuttuvat. Johtamisessa on jatkossa yhä harvemmin kyse rahasta, pakosta, hierarkiasta tai aatteista – ei myöskään tiedosta, joka on jo nyt kaikkien saatavilla.

Valtaoja uskoo, että johtajuus perustuu tulevaisuudessa esimerkkiin. Kun johtaja käyttäytyy siten, että häntä halutaan seurata, hän saa kannuksensa johtaa.

”Älä anna pessimismin sokaista itseäsi. Maailma menee kokon ajan parempaan suuntaan”, Valtaoja summasi webinaarin lopuksi.

Katso Esko Valtaojan haastattelu webinaarin teemoista.

Osallistu Procountorin webinaareihin

Procountor järjestää maksuttomia webinaareja yrityspäättäjille ja talouden ammattilaisille. Torstaina 24.11. Bruce Oreck puhuu aiheesta ”How to succeed in the 21st century?”.

Katso webinaaritarjonta ja ilmoittaudu mukaan.

Lähde: Procountor, Piia Similä

 

Haluan lisätietoja Procountorin tarjoamista ratkaisuista

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Facebooktwitterlinkedinmail