Esimies, ole läsnä, ole kiinnostunut ja kommunikoi

Innostunut työntekijä on yrityksen tärkein voimavara. Välinpitämätön työntekijä on taas jotain ihan muuta.

Esimies, ole läsnä, ole kiinnostunut ja kommunikoi


Työsuhteessa alkuinnostus kantaa tiettyyn pisteeseen saakka. Ratkaisevaa on se, miten työntekijöistä pidetään huolta suhteen aikana. Siinä vaiheessa, kun työntekijä otetaan itsestäänselvyytenä, ollaan isojen riskien äärellä. HR4:n ”Suomalainen työelämä 2018” -tutkimuksen mukaan suomalaisen työntekijän tunnetila muuttuu ajan myötä saman työnantajan palveluksessa ollessa.

Kokeneet työntekijät arvostavat vapautta ja oikeutta päättää, miten työnsä tekevät. Tätä ei kuitenkaan pidä sekoittaa siihen, että heidät voi jättää oman onnensa nojaan. Jos kokeneelle työntekijälle ei kommunikoida eikä anneta palautetta, hän tuntee helposti olevansa merkityksetön. Tällöin työntekijä ei tunne itseään tärkeäksi osaksi kokonaisuutta vaan voi muuttua turhautuneeksi ja lopulta välinpitämättömäksi.

Esimiehelle ohjenuora on seuraavanlainen: Ole läsnä, ole kiinnostunut ja kommunikoi. Osoita, että välittäväsi aidosti. Älä päästä työntekijää välinpitämättömyyden tilaan.

HR4 on osa Accountor-konsernia.

HR4:n ”Suomalainen työelämä 2018” -tutkimusta varten haastateltiin yli 2 000 suomalaista työelämässä mukana olevaa. HR4 käsittelee tutkimuksen tuloksia tarkemmin HR4:n seuraavassa aamiaistilaisuudessa Ravintola Lasipalatsissa 12.4.2018.

Jätä yhteydenottopyyntö
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail