Ennakkoperintärekisterin tarkistuspäivät muuttuvat

Nykyiset ennakkoperintärekisterin tarkistuspäivät 28.2. ja 31.8. poistuvat.

Ennakkoperintärekisterin tarkistuspäivät muuttuvat


Ennakkoperintärekisterin tarkistuspäivät 28.2. ja 31.8. poistuvat. Uudet tarkistuspäivät ovat kolmen kuukauden välein, kuun ensimmäisenä päivänä. Uudet päivät ovat siis 1.3., 1.6., 1.9., ja 1.12. Tarkistuspäivät eivät tule enää näkymään ennakkoperintärekisterimerkinnän yhteydessä ilmoitin.fi -palvelussa tai YTJ:ssä, eikä tehdyissä ennakkoperintärekisterikyselyissä enää näytetä tarkistuspäivää, vaan ainoastaan tarkistuksen tulos.

Uudet tarkistuspäivät käyttöön 1.9.2018

Uudet tarkistuspäivät otetaan käyttöön 1.9.2018, eli käytännössä vuonna 2018 tulee olemaan kolme tarkistuspäivää. Vuodesta 2019 eteenpäin ennakkoperintätietoja tarkistetaan neljästi vuodessa. Rekisteristä voidaan kuitenkin edelleen poistaa muulloinkin kuin tarkistuspäivän yhteydessä, eli maksajan kannattaa tarkistaa merkintä aina maksuhetkellä uudestaan.

Uusien tarkistuspäivien TO DO -lista:

  • Tarkista, miten taloushallinto-ohjelma huomioi uudet päivämäärät. Varmista, että ohjelmiin on tehty versiopäivitys.
  • Ennakkoperintärekisteritiedot päivitetään tarkistuspäivään mennessä. Tarkista tiedot uudestaan aina tarkistuspäivän jälkeen.
  • Palvelun tai työn teettäjällä on aina velvollisuus tarkistaa, että suorituksen saaja on ennakkoperintärekisterissä. Tarkastuksen voi tehdä joko osoitteessa ytj.fi tai ilmoitin.fi.

Opinahjo – ammattitaitosi ylläpitäjä

Opinahjo on verkkopalvelu, joka on erikoistunut talous- ja palkkahallinnon koulutuksiin. Opinahjon avulla ylläpidät ammattitaitoasi ja pysyt ajan tasalla. Ytimekkäät 5-60 minuutin koulutukset tuovat helpotusta työntekoon, sillä löydät tarvitsemasi tiedot nopeasti ja luotettavasti yhdestä paikasta. Tutustu palveluumme täältä. Opinahjo on osa Accountor-konsernia.

Jätä yhteydenottopyyntö
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail