Emulaiset etätöissä Espanjassa

Hyvä etukäteissuunnittelu, kaiken tarpeellisen huolellinen pakkaaminen, tarkistuslistat sekä joustava ja avoin mieli. Näistä on tehty onnistunut etätyöreissu, joka Tilitoimisto EMUssa toteutettiin tänä keväänä toista kertaa.

Emulaiset etätöissä Espanjassa


Emulaisten kevään etätyöreissu tehtiin tällä kertaa isossa mittakaavassa niin, että jokaiselle työntekijälle tarjottiin mahdollisuutta etätyöskentelyyn Espanjan auringon alla. Kahdeksi viikoksi vuokrattu villa toimi etätyön näyttämönä, jonne matkustamisen ja perillä vietetyn ajan sai jokainen vapaasti suunnitella. Noin puolet työntekijöistä tarttuikin huikeaan tilaisuuteen ja matkusti töihin toisenlaisiin maisemiin, kerrotaan Finagon blogissa.

Kevät tilinpäätöksineen on tilitoimistoissa kiireaikaa, joten ajankohta valittiin sopivasti sen jälkeen, kun pahin työruuhka oli saatu taklattua ja työmäärä taas tasaantunut.

”Kevään tiukan rutistuksen jälkeen etätyömahdollisuus Espanjassa on saanut erittäin hyvän vastaanoton. Monet ovat yhdistäneet lomia ja saldovapaita Espanjassa työskentelyyn ja jatkaneet työviikon jälkeen lomalle lähialueilla”, kertovat EMUn Anna Savilampi ja Samuli Saviala.

EMUssa etätöitä tehdään normaalissa arjessakin paljon, ja siihen myös kannustetaan. Uusien työntekijöiden huolellinen perehdyttäminen, etänä työskentelyyn sopivat työvälineet ja joka toinen viikko järjestettävä yhteinen viikkopalaveri, jossa mahdollisimman monen toivotaan olevan paikan päällä läsnä, luovat pohjan toimivalle etäkulttuurille. Jokainen työntekijä myös vastaa oman työnsä suunnittelusta ja tuloksista. Ammattilaisiin luotetaan.

Suunnitelmallisesti matkaan

Etätöissä Espanjassa kuulostaa huippuhienolta ajatukselta, mutta vaatii toimiakseen suunnitelmallisuutta. Mukaan pakatuilla matkanäytöillä, oikeilla johdoilla ja muulla pienelle kuulostavalla on iso merkitys. Samoin toimivalla, riittävän nopealla nettiyhteydellä. Suomessa nettiasiaa tulee harvoin edes ajatelleeksi, kun yhteydet pääasiassa toimivat hyvin. Toista on monessa muussa maassa. Espanjanlainen käsitys nopeasta nettiyhteydestä saattaa olla aika tavalla muuta, mihin olemme tottuneet.

”Tärkeää on, että työt sujuvat asiakkaiden näkökulmasta yhtä hyvin kuin Suomestakin. Asiakkaalle Espanjan-työskentely ei saa näkyä esimerkiksi aikataulujen venymisenä. Työntekijöiltä vaaditaankin joustavaa asennetta. Vaikka aikaeroa ei ole kuin tunti, tarkoittaa esimerkiksi aamuyhdeksän palaveri Espanjan ajassa kello kahdeksaa”, Anna sanoo.

Myös tapaamista vaativat asiakaspalaverit täytyy aikatauluttaa niin, ettei välimatka niitä haittaa – tapaamiset hoidetaan ennen reissua tai reissun jälkeen, ilman että työt kärsivät.

”Hyvä suunnittelu vie jo pitkälle. Kannattaa olla ajoissa varausten kanssa, ainakin, jos lähtijöitä on yhtään isompi porukka. Loppujen lopuksi näppärien yhteyksien päässä olevia etätyöskentelyyn sopivia paikkoja, ei tule vastaan joka kulmassa. Myös kunnolla toimiva nettiyhteys kannattaa varmistaa etukäteen”, EMUn Anna ja Samuli antavat vinkeksi niille tiimeille, jotka haaveilevat pienestä irtiotosta työnmerkeissä.

Rohkeasti etätöihin

”Kannattaa lähteä kokeilemaan rohkeasti. Silloin saattaa yllättyä positiivisesti. Kaiken, ei edes etätöiden tekemisenkään, tarvitse olla mustavalkoista joko-tai-meininkiä, vaan kaikenlaisia omaan organisaatioon sopivia malleja voi hakea välimaastosta”, Samuli vinkkaa yrityksille, jossa vasta harkitaan ylipäänsä etätöiden sallimista, ihan kotimaasta käsin.

”Meille yhteisönä ihmisiin luottava etätyökulttuuri yleensäkin, samoin tämä Espanjan-etäreissu, on tehnyt todella hyvää. Yhteenkuuluvuus, yhteinen tekemisen meininki ja yhdessä päämääriin pyrkiminen ovat lisääntyneet ja me-hengen voi todella aistia. Monet ovat esimerkiksi jääneet etätyöviikon jälkeen Espanjaan viettämään viikonloppua yhdessä työkavereiden kanssa”, Anna lisää.

Ota etätyö haltuun Finagon Etätyön juridiset pelisäännöt -oppaan avulla.

Lähde: Finagon blogi

Finago on osa Accountor-konsernia.

Mikä tunne kuvaa parhaiten kokemustasi tästä artikkelista?
Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Jätä yhteydenottopyyntö
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail