Bloggaaja on yrittäjä

Suomen suosituimpiin kuuluva muoti- ja lifestyleblogi teki Kira Kososesta yrittäjän. Kosonen läpivalaisee yrittäjän arkea eTaskulle.

Bloggaaja on yrittäjä


Kun muotibloggaaja Kira Kosonen siirtyi kaksi vuotta sitten Elle-lehdestä itsenäiseksi yrittäjäksi, alkutaival oli kiireistä aikaa. Kun Kosonen otti kontolleen töidensä myynnin ja mainosyhteistyön, hänen oli omaksuttava myös yrittäjyyden pakolliset rutiinit.

”Palkkatyöläisenä ei tarvinnut miettiä juuri muuta kuin ydintyötä, joten yrittäjänä moni asia tuli eteen uutena. Ennakkoverojen suunnittelut, alvien maksut, vähennykset, kuitit ja kirjanpitoon liittyvät asiat ottivat ensin oman aikansa omaksua. Nykyään kaikki sujuu toki jo helposti ja rutiinilla”, Kosonen kuvailee eTaskun haastattelussa.

Kosonen kertoo työnsä olevan yhdistelmä toimistoarkea ja työmatkoja. Muoti- ja lifestylesisältöä hän tuottaa blogiin ja some-kanaviin päivittäin. Oman aikansa vievät kuvaukset, myyntityö, tuotetestaukset, mainosyhteistyöprojektien suunnittelu sekä tulosten raportointi. Työmatkat ovat suuntautuneet viime aikoina Leville, Ibizalle ja New Yorkiin.

Eroon kuiteista

Kosonen on joutunut kaikkien yrittäjien tavoin etsimään kuitteja – muotibloggaajan mukaan kuukauden aikana kuittipaperia kertyy parin tositteen päivätahdilla.

”Koska kuitteja kertyi isoja määriä, jokunen niistä jäi aina pyörimään työpöydälle, takintaskuun tai laukkuun. Tästä johtuen kuittien keräily, kasaaminen ja toimittaminen kirjanpitäjälle vei monesti hirveän paljon aikaa”, Kosonen toteaa eTaskulle.

Bloggaajan kirjanpitäjä tarjosi Kososelle eTaskua. Puhelimessa kulkeva kuittisovellus on ollut käytössä noin vuoden. Esimerkiksi asiakastapaamisen jälkeen kahvilakuitista voi ottaa heti kuvan – kuitti tietoineen siirtyy automaattisesti kirjanpitoon.

”eTasku on helpottanut äärimmäisen paljon kuittien kanssa säätämistä, koska tositteet saa nyt laitettua heti liikkeelle, eikä asiasta tarvitse sen jälkeen huolehtia”, Kosonen korostaa.

Blogiyrittäjä jo valtavirtaa

Kososen mukaan blogiala ja tubettaminen ovat Suomessa jo siinä määrin valtavirtaa, että yhtä kysymystä häneltä kysytään enää todella harvoin.

”Joitain vuosia sitten moni saattoi vielä ihmetellä, että mitä oikein teet työksesi. Nykyään tämänkaltaisen työn sisältö on jo suurimmalle osalle tuttua”, Kosonen kertoo eTaskulle.

eTasku on osa Accountor-konsernia. Lue lisää kätevästä eTasku-sovelluksesta.

Lähde: eTasku

Jätä yhteydenottopyyntö
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail