Arvoseteleiden arvonlisäverokäsittely tarkentuu

Hallituksen esitys perustuu Euroopan Unionin direktiiviin.

Arvoseteleiden arvonlisäverokäsittely tarkentuu


Euroopan Unionissa pyritään vähentämään kilpailun vääristymistä ja veronkiertoa, ja uuden ”arvosetelidirektiivin” toivotaan vaikuttavan näihin ennaltaehkäisevästi. Tällä hetkellä arvoseteleiden, kuten kulttuuri- ja liikuntaseteleiden, arvonlisäveron käsittelyssä on useita eri menetelmiä jäsenmaasta riippuen.

Direktiivin on tarkoitus yhtenäistää eri maiden verokohtelua, sekä helpottaa etenkin kansainvälisesti toimivien yritysten liiketoimia. EU:n jäsenvaltioiden tulee hyväksyä direktiivin noudattamista edellyttävät lait 31.12.2018 mennessä, ja Suomen hallitus on jättänyt eduskunnalle esityksen, jossa laki huomioisi arvosetelit verotuksessa yhtenäisesti muiden EU:n jäsenvaltioiden kanssa.

Lue lisää uudistuksesta Opinahjon verkkosivuilta.

Opinahjo – ammattitaitosi ylläpitäjä

Opinahjo on verkkopalvelu, joka on erikoistunut talous- ja palkkahallinnon koulutuksiin. Kouluttajina toimivat alan ammattilaiset, ja uusia koulutuksia tulee useita joka kuukausi. Ytimekkäät, 5-60 minuutin koulutukset tuovat helpotusta työntekoon, sillä löydät tarvitsemasi tiedot nopeasti ja luotettavasti yhdestä paikasta. Tutustu palveluumme täältä.

Opinahjo on osa Accountor-konsernia.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail