Accountor Group ei päästä oman konsernin ICT-toimittajaa helpolla

Accountor-konsernin CIO Matti Malinen kuuluu IT-infrapalveluja tuottavan Accountor ICT:n vaativimpiin asiakkaisiin.

Accountor Group ei päästä oman konsernin ICT-toimittajaa helpolla


Accountor on kasvanut poikkeuksellisen nopeasti 2600 henkilöä työllistäväksi ja 230 miljoonaa euroa tuottavaksi konserniksi, joka palvelee kymmeniä tuhansia asiakkaita seitsemässä maassa. ”One Accountor” on osaamisen ja teknologian täyskäsi: talous- ja henkilöstöhallinnon palvelut ja digitaaliset ratkaisut sekä ketterät liiketoimintaohjelmistot tarjotaan asiakkaille palapelin palaset toisiinsa liittävällä ICT-alustalla.

ICT-infrapalveluja tuottava Accountor ICT haluaa palvella sekä konsernin asiakkaita että itse konsernia samalla liiketoimintamallilla ja asenteella. Accountor Groupin CIO Matti Malinen ei muuhun suostuisikaan.

”Yhtenäistämme ja keskitämme parasta aikaa lukuisten konserniyhtiöidemme ICT-palvelumalleja, teknologioita, tukipalveluja, hallintoa, sopimuksia ja rahoitusta. Rakennamme kokonaisuutta yhteistyössä Accountor ICT:n kanssa asiakas-toimittaja-suhteessa, jossa kumpikaan osapuoli ei nauti erityiskohtelua”, Malinen korostaa.

Aitoja hybridipilvipalveluja

Accountorin IT-infrastruktuurissa Accountor ICT:n palvelinkapasiteetti yhdistetään Microsoft Azure -pilvipalveluihin. ”Keskitämme palveluja ja siirrämme niitä järjestelmällisesti pilveen parantaaksemme skaalautuvuutta ja kustannustehokkuutta”, Malinen sanoo.

Accountor ICT:n Chief Commercial Officer Jouni Erkkilä kuvailee palvelujen rakennetta: ”Käytössämme on useita konesaleja, joista palvelemme asiakkaita privaatisti ja paikallisesti. Microsoft Azure -palvelut on yhdistetty kuidulla samaan ympäristöön. Palveluja voidaan siirrellä hybridiympäristössä tarpeiden mukaan, kustannuksia ja tehoa optimoiden.”

Accountor ICT tarjoaa mahdollisuuden Azure-palvelinten ja niiden sisältämän datan sijoittamiseen myös Suomen rajojen sisäpuolelle. Sijainti voi olla merkityksellistä henkilötietojen käsittelyyn tai tietoturvaan liittyvistä syistä.

Monet yritykset ymmärtävät IT-palvelualustan kriittisyyden vasta silloin, kun tapahtuu jotain odottamatonta: tietoa häviää, joku tunkeutuu järjestelmiin tai palvelut kaatuvat. Accountor ICT huolehtii Accontor Groupissa siitä, että tietoturva on kunnossa, riskit ovat hallinnassa ja tuki ihmisten päivittäiselle työlle on katkeamatonta.

”Tehtävämme on varmistaa työn tuottavuus, joustava ja yhtenäinen käyttökokemus sekä palvelujen jatkuvuus kaikissa olosuhteissa. Kaksin- tai jopa kolminkertaiset ratkaisumme takaavat sen, että jos jossain paukahtaa, palvelut voidaan kääntää kytkimestä takaisin päälle”, Erkkilä lupaa.

Kohti yhtenäisiä palvelumalleja

Kansainvälisen konsernin työntekijät tarvitsevat huomattavan paljon toimistotietotekniikkaa, kuten päätelaitteita, sähköposti- ja Skype-palveluja sekä Office 365 -ohjelmistoja. Accountor ICT toimittaa Accountor Groupin kasvavalle henkilöstölle jokapäiväisessä työssä tarvittavia palveluja ja laitteita.

ICT-tukipalveluja tuotetaan sovittujen palvelutasojen mukaisesti. ”Tehtävämme on pitää asiakkaat tyytyväisinä. Käsittelemme tukipyynnöt luvattujen vasteaikojen sisällä. Pyynnöt päätyvät oikealle henkilölle vartissa. Käsittelyaika riippuu pyynnön kriittisyydestä”, Accountor ICT:n IT-palvelujohtaja Sami Göös kertoo.

Malinen painottaa ICT-palvelujen ja palvelusopimusten harmonisointia: ”Pyrimme yksinkertaistamaan ja tehostamaan toimintaa sekä luomaan kustannusetuja suhteessa suuriin toimittajiimme.”

Accountor ICT kuuntelee asiakkaidensa tarpeita kehittäessään koko ajan palvelujaan. Tietotekniikan haasteet ja mahdollisuudet ovat nopeasti liikkuva maali, johon on tähdättävä ja osuttava yhä uudelleen.

”Accountor ICT on vahva toimittaja kaikilla yhteistyömme osa-alueilla. Liiketoiminnan ehdoilla toimiva suhteemme ruokkii yhtiön kilpailukykyä terveellä tavalla”, Malinen summaa.

Lue lisää Accountor ICT:n palveluista.

 

Mikä tunne kuvaa parhaiten kokemustasi tästä artikkelista?
Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Jätä yhteydenottopyyntö
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail