Ystävykset kirittävät toisiaan pariviestissä – Laukkanen saa uuden mahdollisuuden

Ampumahiihtäjä Laukkanen ja hiihtäjä Pärmäkoski hakevat toisistaan vertaistukea.

Ystävykset kirittävät toisiaan pariviestissä – Laukkanen saa uuden mahdollisuuden


Läheisen ystävän kanssa kilpaileminen kirittää Krista Pärmäkoskea ja Mari Laukkasta keskiviikkona olympialaisten pariviestissä. Kaksikko vaihtaa kilpailukausien aikanakin usein kuulumisia, vaikka toinen kiertää maastohiihdon maailmancupia ja toinen ampumahiihdon kisasirkusta.

– Pariviestiä on kiva hiihtää, ja vielä kivempi hiihtää, kun on hyvä ystävä parina, Pärmäkoski luonnehti tiistaina joukkueen mediatilaisuudessa.

– Kova pari, ja mukava, Laukkanen kuvasi mitalivauhdin jo löytänyttä Pärmäkoskea.

He ovat hiihdon junioritähtiä ja ovat kiertäneet kolmen vuoden ikäerostaan huolimatta samoja nuorten arvokisoja. Heidän tiensä ristesivät MM-kisoissa vuosina 2008–2010 Italiassa, Ranskassa ja Saksassa, kun Laukkanen kisasi alle 23-vuotiaissa ja Pärmäkoski tyttönimellään Lähteenmäki alle 20-vuotiaissa.

Hinterzarten ja vuosi 2010 toi molemmille nuorten maailmanmestaruuden: Laukkaselle sprintissä ja Pärmäkoskelle nuoremman ikäluokan vitosella. Sittemmin Laukkanen ryhtyi kisaamaan pääosin ase selässä, ja Pärmäkoski riuhtaistiin pian aikuisten kisoihin.

Kaksi pohdiskelijaa

Hengenheimolaisiksi Laukkanen ja Pärmäkoski selvästi tunnustautuvat, ja vertaistuki on auttanut kumpaakin eteenpäin uralla.

– Olemme käyneet paljon keskusteluja siitä, miten tehdään asioita. Mari on samantyyppinen kuin minä, pohdiskelee paljon ja käy kehon tuntemuksia läpi, Pärmäkoski kertoi.

Harjoituskaudellakin on hyvä kysyä kaverilta, miltä kropan kuuluisi tuntua harjoittelun missäkin vaiheessa. Kukapa siihen osaisi paremmin vastata kuin samanlaista elämää elävä huippu-urheilija?

– Varmasti me molemmat olemme saaneet siitä jotain. Olemme vaihtaneet paljon kuulumisia harjoittelusta, Pärmäkoski kertoi.

Laukkanen, 30, asuu Itävallassa, ja Pärmäkoski, 27, harjoittelee usein Keski-Euroopassa, mutta yhteistä harjoitusleiriä he eivät toistaiseksi ole järjestäneet. Kesällä he pääsivät nauttimaan toistensa seurasta myös lenkillä, koska olivat yhtä aikaa leireillään Norjan Sognefjelletissä.

Etuoikeutettu olo

Suuri yleisö voi pitää Laukkasen valintaa pariviestiin yllätyksenä, mutta hänen olympialoikkansa päälajista hiihtoon on ollut vireillä kesästä asti. Lahden MM-hiihdoissa hän oli kotijoukkueen paras sprinttinainen kahdeksannella sijallaan, ja samoin Sotshissa 2014 sprintin 15. sijallaan.

Pyeongchangissa päälajin kisat eivät sujuneet, mutta Laukkanen on valmis uuteen haasteeseen.

– Tunnen olevani etuoikeutettu, että minuun luotetaan ja minua kysytään. Lähden antamaan parastani.

Hän arvioi, että kauden parhaalta tuntuva hiihtokunto jäi sakkokierrosten takia hyödyntämättä ampumahiihdon olympiamatkoilla.

– Minulle tämä on mahdollisuus tehdä semmoinen tulos, mitä on lähdetty hakemaan.

Lähde: STT, KAIJA YLINIEMI

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail