Yleisurheilupomo haluaa mielikuvituksen lentoon lajin uudistamisessa

Sebastian Coe pyrkii tuomaan yleisurheilun pois stadioneilta ja lähemmäs ihmisiä.

Yleisurheilupomo haluaa mielikuvituksen lentoon lajin uudistamisessa


Yleisurheilun kisatapahtumia kaupunkien keskustaan ja jalkapallostadioneille. NHL:n tai NBA:n mallin mukaisen varausjärjestelmän avulla luotavia yleisurheilujoukkueita tai kaupunkien joukkueita kisaamassa toisiaan vastaan.

Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n puheenjohtaja Sebastian Coe ei kaihda mitään uudistuksia, kun hän haluaa pitää yleisurheilun yleisön suosiossa. Coe on huolissaan lajistaan, joka menetti ykköstähtensä, pikajuoksija Usain Boltin kesällä eläkkeelle.

– Mielikuvituksen pitää nyt lentää, Coe linjasi uutistoimisto AFP:n haastattelussa.

Elokuiset MM-kilpailut saivat katsomot Lontoossa täyteen, mutta vuoden 2019 maailmanmestaruuskilpailujen yllä leijuu kiinnostuksen hiipumisen varjo. IAAF myönsi kisat Qatariin, eikä siellä ole luvassa Boltin kaltaista vetonaulaa.

– Urheilu on viihdebisnestä, ja sitä pitää käsitellä sellaisena. Meidän pitäisi päättää, miltä yleisurheilu näyttää 30 tai 40 vuoden kuluttua, Coe sanoi Marokon Rabatissa Afrikan yleisurheiluliittojen kokouksen yhteydessä.
Coen mukaan yleisurheiluun voisi liittää polkujuoksun ja parkourin tapaisia elementtejä tai ainakin järjestää kisoja enemmän stadionien ulkopuolella.

– Voisimme ihan hyvin laittaa tilapäisen juoksuradan vaikka Chelsean jalkapallostadionille Stamford Bridgelle tai tuoda kisoja kaupunkien keskustoihin, Coe tuumasi ja ihmetteli, miksi ratojen pitää olla aina määrämittaisia.

– Meidän pitää viedä yleisurheilu enemmän ihmisten luo.

Lähde: STT, AFP

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail