Yhä useampi ulkomainen yritys investoi Suomeen

Uusia kansainvälisiä yrityksiä tuli Suomeen vuonna 2017 viidennes enemmän kuin edellisenä vuonna.

Yhä useampi ulkomainen yritys investoi Suomeen


Ulkomaiset yritykset investoivat viime vuonna Suomeen ahkerasti. Business Finlandin mukaan Suomessa nähtiin viime vuonna yhteensä 336 uutta kansainvälistä yritystä ja yritysostoa, mikä on lähes viidennes enemmän kuin vuotta aiemmin.

Eniten investointeja tehtiin Ruotsista, josta 95 uutta yritystä investoi Suomeen. Muita merkittäviä investoijamaita olivat Britannia 55 uudella investoijayritytyksellä ja Yhdysvallat 30 yrityksellä. Tanskasta yrityksiä oli 25 ja Norjasta 19. Kiinasta puolestaan uusia investoijia oli 12.

Uusia ulkomaalaisomisteisia yrityksiä perustettiin eniten liike-elämän palveluihin, terveydenhuolto- ja hyvinvointisektorille sekä ICT-sektorille.

Ulkomaisten yritysten merkitys Suomen taloudelle on suuri. Suomessa toimii noin 4 600 kansainvälistä yritystä, jotka maksoivat toissa vuonna lähes 1,5 miljardia euroa yhteisöveroa ja työllistivät vajaat 240 000 ihmistä.

Lähde: STT

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail