Vuoden poliisi löytyi Oulusta – kohtelee asiakkaitaan tasavertaisesti ja herättää luottamusta

”Pitää olla aktiivinen ja rehellinen niin iloisissa kuin ikävissäkin asioissa.”

Vuoden poliisi löytyi Oulusta – kohtelee asiakkaitaan tasavertaisesti ja herättää luottamusta


Vuoden poliisiksi on valittu rikosylikonstaapeli Risto Ottavainen Oulun poliisilaitokselta. Ottavainen työskentelee ryhmänjohtajana ulkomaalaistutkinnassa Oulussa. Ulkomaalaispoliisi vastaa erilaisista ulkomaalaisiin liittyvistä poliisitehtävistä, kuten maastapoistamisesta, ulkomaalaisvalvonnasta sekä yhteistyöstä eri viranomaisten ja maahanmuuttajien kanssa.

Valintaperusteluissa Ottavaisen valteiksi kerrotaan asiakkaiden tasavertainen kohtelu ja luottamusta herättävä käytös. Perusteluiden mukaan Ottavaisen asenne yhteistyöhön ja maahanmuuttajien kohtaamiseen on madaltanut asiakkaiden kynnystä ottaa yhteyttä ja käydä vuoropuhelua poliisin kanssa.

Ottavaisen mukaan on tärkeää, että maahanmuuttajat oppivat luottamaan suomalaiseen poliisiin, koska tilanne maahanmuuttajien lähtömaissa voi olla hyvin erilainen.

– Meillä Oulussa luottamus on muodostunut niin vahvaksi, että muun muassa somalit ovat kutsuneet ulkomaalaispoliiseja omaan moskeijaansa keskustelemaan heitä askarruttavista asioista, Ottavainen kertoo.

Ottavaisen mielestä yhteistoiminta edesauttaa maahanmuuttajien integroitumista suomalaiseen yhteiskuntaan.

– Pitää mennä heidän joukkoonsa ja olla aktiivinen ja rehellinen niin iloisissa kuin ikävissäkin asioissa eikä luoda mitään harhakuvia, Ottavainen sanoo.

Ottavainen on työskennellyt poliisina 21 vuotta. Oulussa vuonna 1996 poliisinuransa aloittanut Ottavainen on työskennellyt muun muassa rikostutkijana rikostoimistossa, josta hän siirtyi väkivaltatutkintaan ja edelleen ulkomaalaistutkintaan vuonna 2008.

Vuoden Poliisi valittiin nyt 42. kerran. Valinnan tekevät Helsingin Nuorkauppakamari, Suomen Poliisijärjestöjen Liitto ja Poliisihallitus.

Lähde: STT

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail