VTT: 70 % suomalaisyrityksistä panostaa digiratkaisuihin lähivuosina

Eniten aiotaan luoda uusia palveluja ja liiketoimintamalleja, ilmenee VTT:n ja Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun selvityksestä, jossa kartoitettiin suomalaisyritysten digitalisaatioon liittyviä näkemyksiä, tavoitteita ja haasteita.

VTT: 70 % suomalaisyrityksistä panostaa digiratkaisuihin lähivuosina


Yritykset hakevat digitalisaatiosta ratkaisuja kilpailukyvyn vauhdittamiseksi. Yli kaksikolmasosaa suomalaisyrityksistä sanoo panostavansa digiratkaisuihin seuraavan kahden vuoden sisällä, kerrotaan VTT:n tiedotteessa.

”Tulos on merkittävä, sillä digitalisaatiota ei nähdä enää vain työkaluna vaan teknologiana, joka edistää markkinointia, myyntiä tai yrityksen näkyvyyttä”, sanoo VTT:n projektipäällikkö Jukka Kääriäinen tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan yritykset hakevat tällä hetkellä määrätietoisesti uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja laajentavat olemassa olevia tai kehittävät kokonaan uusia digitalisaation mahdollistamia palveluja. Tällaisia voisivat olla esimerkiksi erilaiset reaaliaikaiset datan hyödyntämiseen liittyvät, alustatalouden mahdollistamat verkostojen kokonaisratkaisut tai avainkumppanuuksien kautta täydennetyt palvelut.

Kyselyyn vastasi 70 eri kokoluokan ja toimialan yritystä, joista puolet vastaajista edusti alle 10 henkilön yritystä. Kysely toteutettiin osana Hallittu digiloikka – DigiLeap -hanketta, joka päättyy vuonna 2019.

Lähde: VTT:n tiedote

Mikä tunne kuvaa parhaiten kokemustasi tästä artikkelista?
Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail