Uusi soiden ja metsien ennallistamisohjelma alkaa

Tavoitteena on saada kymmeniätuhansia hehtaareja ennallistamistoimien piirin. Kohteiden annetaan kehittyä hiilinieluiksi.

Uusi soiden ja metsien ennallistamisohjelma alkaa


Suomessa käynnistyy laaja suoalueiden ja metsien ennallistamisohjelma, jonka tavoitteena on saada kymmenientuhansien hehtaarien alueet ennallistamistoimien piiriin.

Ohjelman ensimmäinen pilottikohde on Linnunsuon kosteikko Pohjois-Karjalassa. Tämän vuoden aikana ohjelmassa ennallistetaan satoja hehtaareja luontoarvojaan menettäneitä soita ja metsiä. Kohteiden annetaan kehittyä uusiksi hiilinieluiksi.

Rewilding in Finland -ohjelman toteuttavat Euroopan investointipankki, Pohjois-Karjalassa toimiva Osuuskunta Lumimuutos ja hollantilainen luontojärjestö Rewilding Europe.

Ohjelmaan valittujen pilottikohteiden ostamiseen ja ennallistamiseen on varattu 1,2 miljoonaa euroa seuraavien viiden vuoden ajalle.

Lähde: STT

Mikä tunne kuvaa parhaiten kokemustasi tästä artikkelista?
Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail