Taloustieteen Nobel-palkinto kahdelle kestävän kehityksen tutkijalle

Tutkimuskohteina talouden suhde ilmastonmuutokseen ja innovaatioihin.

Taloustieteen Nobel-palkinto kahdelle kestävän kehityksen tutkijalle


Ruotsin keskuspankin taloustieteen palkinnon Alfred Nobelin muistoksi eli niin sanotun taloustieteen Nobel-palkinnon saavat ilmastonmuutoksen ja talouden suhdetta tutkinut William Nordhaus sekä innovaatioita ja taloutta tutkinut Paul Romer.

Nordhaus ja Romer ovat molemmat yhdysvaltalaisia.

Ruotsin kuninkaallisen tiedeakatemian mukaan Nordhaus ja Romer ovat tarkastelleet tutkimuksissaan kestävää talouskasvua.

Nordhaus on tiedeakatemian mukaan yhdistänyt tutkimustyössään ilmastonmuutoksen ja pitkän aikavälin makroekonomisen analyysin. Romer on puolestaan yhdistänyt työssään teknologiset innovaatiot ja makroekonomisen analyysin.

Vuonna 1941 syntynyt Nordhaus työskentelee Yalen yliopistossa Yhdysvalloissa. Romer on syntynyt vuonna 1955 ja työskentelee New York Universityssä. Hän on työskennellyt aiemmin Maailmanpankin pääekonomistina.

Taloustieteen Nobel ei ole virallisesti Nobel-palkinto, sillä se ei ole Nobelin itsensä perustama. Nobel-säätiö on myöntänyt sitä vuodesta 1969 lähtien.

Lähde: STT

Mikä tunne kuvaa parhaiten kokemustasi tästä artikkelista?
Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail