Talouden myötätuuli ja romutuspalkkio vilkastuttavat autokauppaa

Uusia henkilöautoja rekisteröitiin toukokuussa yhteensä 12 482 kappaletta, mikä on 12,9 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Talouden myötätuuli ja romutuspalkkio vilkastuttavat autokauppaa


Autoalan Tiedotuskeskuksen mukaan rekisteröintien määrä on ollut kasvussa koko alkuvuonna, sillä rekisteröityjen henkilöautojen määrä on 8,1 prosenttia korkeampi vastaavaan aikaan viime vuonna. Yhteensä uusia henkilöautoja oli rekisteröity toukokuun loppuun mennessä lähes 58 000.

Autokaupan vilkastumista selittää talouskasvun lisäksi romutuspalkkio. Sen turvin on nyt ensirekisteröity noin 3 700 uutta henkilöautoa, ja romutuspalkkioon varatuista määrärahoista oli toukokuun loppuun mennessä varattu noin kaksi kolmasosaa.

Viime vuonna uusia henkilöautoja rekisteröitiin noin 118 600. Autoala arvioi tammikuussa, että kauppa piristyy kuluvana vuonna tuntuvasti viime vuoteen verrattuna.

Lähde: STT

Mikä tunne kuvaa parhaiten kokemustasi tästä artikkelista?
Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail