Susanna Halla: Kun lopettaa pelkäämisen, voi tapahtua mitä vaan

Susanna Hallan tarina on täynnä onnekkaita sattumia ja hyviä ideoita. Neuvokas yrittäjä antaa myös hyvän kiertää.

Susanna Halla: Kun lopettaa pelkäämisen, voi tapahtua mitä vaan


Heinolalaisella yrittäjällä Susanna Hallalla on juuri nyt lähes hengästyttävän monta rautaa tulessa, mutta hän silminnähden nauttii tilanteesta. ”Olen antanut perheelle aina etusijan. Mutta nyt on minun aikani keskittyä uraan”, Halla kertoo.

Halla ottaa esimerkiksi bambutarinan, jossa kerrotaan kasvun tapahtuvan vuosien ajan näkymättömissä, maan pinnan alla. ”Minulta meni kuusi vuotta nousta tähän. Bambun tavoin olen kasvattanut bisnestäni maltillisesti ja nyt seison vahvana.”

Palataan ajassa kymmenisen vuotta taaksepäin. Halla oli tuolloin töissä rakennusalalla, kansainvälisessä suuryrityksessä. ”Viihdyin työssäni, mutta minulle kävi kuten monelle laman aikaan ja työpaikka meni alta.”

Tänä päivänä tapahtuneen voi nähdä jonkinlaisena onnenpotkuna. Halla sai kimmokkeen lähteä jälleen opiskelemaan sisustusarkkitehdiksi ja perustaa oman suunnittelutoimistonsa, Hallaus Oy:n. Juuri saman, jota hän on viime vuodet määrätietoisesti kasvattanut.

Sisustusarkkitehtitoimiston tavallisiin töihin kuuluvat omien ammattirakentajien kanssa erilaiset remonttiprojektit mökeillä, joita pelkästään Heinolan seudulla on lähes 3500. Mökkien jälkeen työlistalle tulivat kodit ja julkiset tilat.

Aivan erityisesti Hallan sydäntä lähellä on vanhusten asumisen saaminen kuntoon. ”Tässä maailmassa riittää korjaamista. Haluan kantaa oman pienen korteni kekoon, että nämä asiat tehtäisiin oikein”, Halla kuvailee toimintatapaansa.

Päivitetty sauna vei Dubaihin

Tuorein idealamppu syttyi erään saunaprojektin yhteydessä. Tämä lopulta poiki palkitun uuden innovaation hyvinvointitila Zenestarin, joka Hallan mukaan on lyhyesti sanottuna uudelleen ajateltu sauna, siis Sauna 2.0. Kun kiuas ei ole päällä, on sauna lähinnä kallis hukkatila. Zenestaria voi kuitenkin käyttää kaikissa lämpötiloissa. Sitä myydään luksushotelleihin ja kylpylöihin ulkomailla.

”Zenestar on suomalaisesta puusta tehty hyvinvointitila, jossa yhdistyvät niin tietotekniikka kuin saunan hyvää tekevä vaikutus”, Susanna Halla kuvailee. ”Zenestarissa ei ole käytännössä katsoen mitään rajoja, sinne voi saada melkein mitä vaan, miten vaan.”

Hallalla on riittänyt vauhtia Zenestarin kanssa. Menestys kansainvälisissä bisneskilpailuissa vei ensin Hallan ja Zenestarin Kiinaan ja sitä kautta Dubaihin. ”Kaapelitehtaalla järjestetyn kilpailun jälkeen minulle tultiin sanomaan, että ensi viikolla pitäisi olla Kiinassa. Se oli torstai ja tiistaina istuin jo koneessa”, Halla muistelee.

Reissu Kiinaan poiki sattuman kautta yhteyden Dubaihin. ”Dubain markkinat olivat meillä jo tähtäimessä, mutta sinne ei niin vain päästä. Täytyy olla hyvät kontaktit”, Halla kertoo. Kallisarvoisen kontaktin hän sai juuri Kiinan reissunsa kautta. Alallaan arvostettu sisustussuunnittelija ja liikenainen Farida Kamber Al Awadhi suostui tapaamiseen kolmen viikon sinnikkään sähköpostikirjeenvaihdon jälkeen. Tästä alkoi hedelmällinen yhteistyö, jonka myötä ovet Arabiemiirikuntiin olivat auki.

Halla antaa hyvän kiertää

Melko nopeasti yhteistyön alussa Farida Kamber Al Awadhi ehdotti, että suomalaista osaamista voitaisiin esitellä Arabiemiirikunnissa laajemminkin: erityisesti maassa ollaan kiinnostuneita puutuotteista ja uusimmista terveydenhuollon innovaatioista. Yksittäisellä yrittäjällä kuitenkin harvoin on rahkeita lähteä esimerkiksi markkinoimaan palveluitaan tai tuotteitaan, joten Halla päätti yhdistää yrittäjävoimat ja koota sata suomalaista design- ja wellness-alojen yritystä Dubaihin tapaamaan sikäläisiä yrityksiä. Hankkeeseen Halla sai innostettua mukaan niin suurlähetystöt kuin Team Finlandinkin.

Matkajärjestelyt ovat jo hyvällä mallilla. Tapahtuman rekrykiertue alkaa Lahdesta huhtikuussa. Muut kiertuepaikkakunnat ovat Heinola, Oulu, Jyväskylä ja Helsinki. Kuluvan vuoden marraskuussa Halla vie yrittäjät niin sanotusti valmiiksi katetun pöydän ääreen nauttimaan synergiaeduista ja kehittämään yhteistyökuvioita Dubaissa. ”Yhdessä saamme Dubaissa enemmän aikaiseksi,” Halla sanoo ja uskoo näkevänsä myös suomalaisten välisen yhteistyön kehittyvän matkan myötä.

Halla haluaa olla auttamassa muitakin maailmalle, sillä hän uskoo hyvien kokemuksiensa rohkaisevan myös muita. ”Kun lopettaa pelkäämisen, voi tapahtua mitä vaan”, Halla sanoo. ”Pelko on se suurin vihollinen kaikessa tekemisessä. Mahdollisuuksia alkaa nähdä vasta, kun pelkääminen loppuu.”

Susanna Halla ei olisi tässä, jos hänellä ei olisi katse koko ajan tulevaisuudessa. Seuraava matkakohde suomalaisyrittäjille on jo tiedossa vuodelle 2020. Kohdetta Halla ei vielä paljasta, mutta tästä kuullaan vielä.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail