SuomiAreenassa vierailevat niin arkkipiispa ja presidentti kuin viihdetähdetkin

Viiden päivän aikana SuomiAreenassa järjestetään kaksisataa tilaisuutta, joihin osallistuu tuhat yhteiskunnallista vaikuttajaa poliitikoista viihdetähtiin.

SuomiAreenassa vierailevat niin arkkipiispa ja presidentti kuin viihdetähdetkin


Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma SuomiAreena järjestetään Porissa 16.-20.7.2018. Tänä kesänä jo 13. kertaa järjestettävän tapahtuman pääteemoina ovat turvallisuus, vastuullisuus ja suvaitsevaisuus. SuomiAreena-viikko on tänä vuonna niin sanottu Porin superviikko, kun kaupungissa järjestetään samaan aikaan myös Pori Jazz ja Asuntomessut.

Monipuolinen keskustelijakaarti

Tapahtumaviikon aikana Porissa on paikalla keskustelemassa yhteiskunnan huippunimiä kuten presidentti Tarja Halonen, pääministeri Juha Sipilä, ministeri Elisabeth Rehn, Viron ex-pääministeri Taavi Rõivas, puolustusvoimien komentaja Jarmo Lindberg ja Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa.

SuomiAreenan keskustelijakaarti on vuosi vuodelta monipuolisempi: yhteiskunnallinen keskustelu kiinnostaa laajasti niin tubettajista ministereihin kuin Putous-tähdistä ammattijärjestöihin. Tänä vuonna keskusteluissa on mukana paljon mielenkiintoisia nimiä myös urheilun ja kulttuurin parista kuten hiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen, tenniksenpelaaja Jarkko Nieminen, Finlandia-palkittu kirjailija Juha Hurme ja tanssija Minna Tervamäki, kerrotaan SuomiAreenan järjestelyorganisaatiosta.

Tänä vuonna luodaan pohja uudelle arvokeskusteluperinteelle, kun SuomiAreenan ohjelmassa nähdään päivittäin Arvopuheet. Arvopuheissa eduskuntapuolueiden puheenjohtajat valitsevat itselleen ja puolueelle tärkeän arvon ja pitävät siitä puheen. Puheita on pitämässä joka päivä kaksi tai kolme puheenjohtajaa. Puheiden jälkeen arvoista ovat puheenjohtajien kanssa keskustelemassa arvojohtajat ympäri yhteiskuntaa. Puheenjohtajien kanssa nähdään lavalla muun muassa arkkipiispa Tapio Luoma ja presidentti Tarja Halonen.

Uusi aluevaltaus SuomiAreena-ranta

Uutena alueena aloittaa tänä kesänä SuomiAreena-ranta Porin Etelärannassa. Alueella nähdään mielenkiintoista lavaohjelmaa ja torilta tuttu Kansalaistori eri toimijoineen laajenee rantaan.

”SuomiAreena-rannassa yleisö on otettu mukaan tekemiseen jo valmisteluvaiheessa. Vastuullisuus-teeman nimissä rakennamme rantaan Porin vastuullisimman katsomon, kun porilaiset ovat saaneet lahjoittaa katsomoon oman käytetyn tuolinsa tarinan kera. Käytetyt tuolit jatkavat matkaansa SuomiAreenan jälkeen uusiin koteihin. Yleisö pääsee muun muassa istumaan MTV Uutisten tuolilla, jolta uutisankkuri Kirsi Alm-Siira putosi”, SuomiAreenan vastaava tuottaja, Mediahubin sisältöjohtaja Mari Haavisto vinkkaa.

SuomiAreena-rannan lavan valtaa päivittäin yksi taho ja lavalla kuullaan kaikkea muuta kuin perinteisiä paneelikeskusteluja. Muun muassa torstaina 19.7. rannassa vietetään Lounais-Suomen ihme -tapahtumapäivää, jossa paneudutaan alueen talouskasvuun. Lavalla nähdään tuolloin muun muassa entinen pääministeri Esko Aho.

Lähde: ePressi

Mikä tunne kuvaa parhaiten kokemustasi tästä artikkelista?
Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail