Suomi ja Ruotsi laittavat hynttyyt yhteen elintarvikkeiden viennissä

Maita yhdistävät muun muassa korkea elintarvike- ja kuluttajaturvallisuus sekä puhtaasta luonnosta saatavat raaka-aineet.

Suomi ja Ruotsi laittavat hynttyyt yhteen elintarvikkeiden viennissä


Suomi ja Ruotsi aloittavat yhteistyön elintarvikeviennissä. Yhteistyön tarkoituksena on auttaa pieniä maita erottumaan joukosta kansainvälisillä elintarvikemarkkinoilla.

Yhteistyösuunnitelman julkistivat keskiviikkona maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) ja Ruotsin maaseutuministeri Sven-Erik Bucht.

Ministeri Lepän mukaan maita yhdistävät muun muassa korkea elintarvike- ja kuluttajaturvallisuus, puhtaasta luonnosta saatavat raaka-aineet ja eläinten hyvinvointiin liittyvät arvot.

”Suunnitelma Suomen ja Ruotsin vienninedistämisyhteistyöstä avaa uusia mahdollisuuksia toimia yhdessä uusien vientimarkkinoiden avaamiseksi ja vientimäärien kasvattamiseksi”, Leppä sanoi.

Yksi ensimmäisistä avauksista on yhteistyö mustikka- ja puolukkatuotteiden viennin helpottamiseksi Kiinaan.

Lähde: STT

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail