Suomi on edelleen maailman kolmanneksi vähiten korruptoitunut maa

Suomessa on edelleen kolmanneksi vähiten korruptiota maailmassa. Asia selviää Transparency Internationalin tuoreesta korruptioindeksistä, jolla mitataan julkisen sektorin korruptoituneisuutta.

Suomi on edelleen maailman kolmanneksi vähiten korruptoitunut maa


Suomen pisteet heikkenivät 89 pisteestä 85 pisteeseen. Viime vuonna Suomi oli yksin kolmantena, mutta tänä vuonna sijoitus jaetaan Norjan ja Sveitsin kanssa. Toissa vuonna 2016 Suomi oli toisena.

Uusi-Seelanti kiilasi maailman vähiten korruptoituneeksi maaksi pudottaen Tanskan toiseksi. Uusi-Seelanti sai indeksissä 89 pistettä ja Tanska 88.

Korruptiolistan peränpitäjä on viime vuoden tapaan Somalia yhdeksällä pisteellä. Myös Etelä-Sudan jatkaa listan häntäpäässä 12 pisteellä.

Transparency Internationalin mukaan indeksi osoittaa, että valtaosassa maita korruption vähentämisessä on edistytty vain vähän tai ei ollenkaan.

Indeksissä tutkittiin kaikkiaan 180 maata.

Lähde: STT

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail