Suomeen työhyvinvointia edistävä ekosysteemi

Työterveyslaitos ja VTT lähtevät yhdessä uudistamaan suomalaista työhyvinvointia ja tuovat modernit teknologiat – kuten tekoälyn – laajamittaiseen hyötykäyttöön, kertoo VTT.

Suomeen työhyvinvointia edistävä ekosysteemi


Uudistamisella pyritään luomaan terveysteknologiasektorille uusia, globaalisti kilpailukykyisiä ratkaisuja. Tavoitteena on yksilön työkyvyn ja hyvinvoinnin paraneminen, kerrotaan VTT:n tiedotteessa.

VTT:n mukaan työn murros ja väestön ikääntyminen edellyttävät uusien innovaatioiden kehittämistä alalle. Niiden tuottama lisäarvo näkyy terveydenhuollossa parhaimmillaan sairauksien vähenemisenä, eliniän pitenemisenä, terveydenhoitoon käytettävien kustannusten pienenemisenä ja yleisenä hyvinvoinnin kasvuna.

Tätä edistääkseen VTT ja Työterveyslaitos yhdistävät voimansa ja alkavat nyt yhdessä rakentaa ja koordinoida yhteiskunnallisesti merkittävää työhyvinvointiin vaikuttavaa ekosysteemiä, joka hyödyntää tekoälyä ja uusimpia innovaatioita. Ekosysteemiin ovat tervetulleita mukaan kaikki työterveys- ja työhyvinvointisektorin toimijat – niin työpaikat, työterveyshuollot, hyvinvointiteknologian tuottajat kuin eläkevakuutusyhtiöt.

”Strategisella yhteistyöllä haluamme luoda Suomen terveys- ja hyvinvointiteknologiasektorille vaikuttavampia kokonaisuuksia ja tuloksia, joilla on kansallisesti merkittäviä positiivisia vaikutuksia työhyvinvointiin, työterveyteen ja työuriin ja sitä kautta Suomen kilpailukykyyn”, sanovat toimitusjohtaja Antti Vasara VTT:ltä ja pääjohtaja Antti Koivula Työterveyslaitoksesta tiedotteessa.

Vasaran mukaan ainutlaatuisena terveysdatan omistajana Suomella on mahdollisuus houkutella ekosysteemiin myös kansainvälistä liiketoimintaa. ”Voimme toimia testialustana tutkimustulosten validoinnissa ja innovaatioiden kokeilemisessa ennen globaaleja lanseerauksia. Ekosysteemitoiminta hyödyttää sekä tutkimusta että liiketoimintaa – kotimaassa kuin kansainvälisesti.”

Työterveyslaitos ja VTT ryhtyvät seuraavaksi kokoamaan toimijaverkostoa, jonka kanssa konkretisoidaan suunnitelman eteneminen.

Lähde: Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail