Seitsemien kisojen mies Ahonen kantaa toisen kerran lippua olympialaisten avajaisissa

Mäkihyppääjä Janne Ahosesta tulee ylihuomenna ensimmäinen suomalaisurheilija, joka on kantanut Suomen lippua kahdesti olympialaisten avajaisissa.

Seitsemien kisojen mies Ahonen kantaa toisen kerran lippua olympialaisten avajaisissa


Ahonen on valittu Suomen lipunkantajaksi Pyeongchangin avajaisiin, ja 20 vuotta sitten hän kantoi lippua Naganon talvikisoissa Japanissa.

Ahosen, 40, olympiaura hakee muutenkin vertaistaan. Pyeongchangissa hän kilpailee ensimmäisenä suomalaisena seitsemänsissä olympialaisissaan.

– Jannen valinta lipunkantajaksi Pyeongchangissa oli itsestään selvä päätös. Arvokas tehtävä tekee kunniaa hänen uralleen. Jannen menestystarina on tärkeä osa suomalaista urheiluhistoriaa, Suomen joukkueen johtaja Mika Kojonkoski perusteli valintaa tiedotteessa.

Ahosen ei tarvinnut kauan miettiä, suostuuko hän kunniatehtävään. Hän oli heti valmis.

– Ilman muuta olin heti valmis kunniatehtävään, kun pyyntö tuli. Kannetaan lippua selkä suorana. Onhan tässä sekin, että olen viimeksi kantanut lippua 20 vuotta sitten olympialaisten avajaisissa, joten on tämä vähän ihmeellinen asia itsellenikin, Ahonen kertoi.

Ahosen olympiaura alkoi vuonna 1994 Norjan Lillehammerista.

Etelä-Korean kisojen avajaiset ovat ylihuomenna. Kisatapahtumat alkavat kuitenkin jo huomenna, jolloin suomalaislajeja ovat curlingin parikilpailu ja mäkihypyn miesten normaalimäen karsintakilpailu. Suomen mäkinelikko ratkeaa viimeistään huomenna aamulla Etelä-Korean aikaa.

Lähde: STT

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail