Saimaannorpan kuutteja löytynyt jo 78 – erittäin hyvä kuuttivuosi

Saimaannorpan pesälaskennoissa on havaittu tähän mennessä 78 kuuttia, ilmoittaa Metsähallitus.

Saimaannorpan kuutteja löytynyt jo 78 – erittäin hyvä kuuttivuosi


Syntyneiden kuuttien määrä tarkentuu pesäpaikkasukelluksin toukokuussa. Tarkastuslaskennassa kokonaismäärän odotetaan vielä nousevan.

Jo tässä vaiheessa on selvää, että tämä on erittäin hyvä kuuttivuosi Saimaalla, kertoo tutkija Tero Sipilä Metsähallituksesta.

”Myönteistä on sekin, että kuolleista kuutteja ei ole löytynyt enempää kuin neljä.”

Verkkokalastuksen keväisen rajoitusalueen ulkopuolella syntyi nyt kaksi kuuttia, Puruvedellä ja Paasselällä. Sipilän mukaan tämän kuuttikaksikon syntymä osoittaa, että suojelu tuottaa tulosta ja saimaannorppa voi palata aiemmin autioituneille elinalueilleen.

Saimaan norppakanta on silti luokitukseltaan yhä erittäin uhanalainen.

WWF on suojellut saimaannorppaa vuodesta 1979, ja sen on perustama saimaannorpan suojelutyöryhmä aloitti norpan pesälaskennat vuonna 1981. Nykyään vapaaehtoiset työntekijät kantavat vastuun laskennoista määrätyillä Saimaan alueilla. Lumettomina talvina WWF rakentaa norpille apukinoksia yhdessä vapaaehtoisten kanssa.

Lähde: STT, WWF

Mikä tunne kuvaa parhaiten kokemustasi tästä artikkelista?
Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail