Runsas saunominen vähentää sydän- ja verisuonitautikuolemia

Tuoreen tutkimuksen mukaan kannattaa saunoa usein.

Runsas saunominen vähentää sydän- ja verisuonitautikuolemia


Runsas saunominen vähentää sydän- ja verisuonitautikuolemia, osoittaa tuore Itä-Suomen yliopiston ja Jyväskylän yliopiston tutkimus, joka on julkaistu BMC Medicine -tiedelehdessä.

Neljästä seitsemään kertaan viikossa saunovien keskuudessa kuolemia havaittiin noin neljä kertaa vähemmän kuin vain kerran viikossa saunovien keskuudessa.

– On useita mahdollisia syitä, miksi saunominen voi alentaa sydän- ja verisuonitautikuolemien riskiä. Tutkimusryhmämme on aiemmissa tutkimuksissa osoittanut, että runsas saunominen on yhteydessä alhaisempaan verenpaineeseen. Lisäksi saunomisen tiedetään nostavan sydämen sykettä kevyen tai keskiraskaan liikunnan tavoin, sanoo professori Jari Laukkanen Itä-Suomen yliopiston tiedotteessa.

Sydän- ja verisuonitautikuolleisuus oli lisäksi sitä vähäisempää, mitä enemmän aikaa saunassa viikoittain vietettiin. Tutkimukseen osallistui 1 688 vähintään 50-vuotiasta miestä ja naista.

Lähde: STT

Päivitetty 29.11. klo 10.23

Mikä tunne kuvaa parhaiten kokemustasi tästä artikkelista?
Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail