Roskajuoksu rantautui Suomeen

”Puolessa tunnissa jätesäkki oli täynnä.”

Roskajuoksu rantautui Suomeen


Ensimmäiset roskajuoksut kokosivat sunnuntaina ihmisiä liikkumaan ja keräämään roskia eri paikkakunnilla. Järjestäjien mukaan juoksutapahtumia järjestettiin ainakin kuusi, ja kuhunkin osallistui parikymmentä ihmistä.

”Emme keränneet mitään virallista tietoa, koska tapahtuma on vapaaehtoisluontoinen. Voi myös olla, että jotkut osallistuivat esimerkiksi kaveriporukalla niin, ettemme tiedä siitä”, kertoi Yhteismaa-yhdistyksen Johanna Kohvakka.

Roskajuoksu tunnetaan maailmalla nimellä plogging, joka tulee sanoista jogging (hölkkääminen) ja ruotsin kielen termistä plocka upp (poimia). Roskajuoksu sai alkunsa Ruotsista vuonna 2016 ja se on kuluvan vuoden aikana levinnyt muihin maihin. Kiinnostusta roskajuoksuun on lisännyt ihmisten kasvava huoli roskaamisesta. Plogging tarjoaa vaihtelua tavanomaiseen juoksulenkkiin, kun samalla kumarrutaan ja kyykistytään poimimaan roskia.

”Tarkoituksena oli tehdä tunnin lenkki, mutta reilun puolin tunnin jälkeen jätesäkit olivatkin niin täynnä, että piti kääntyä takaisin”, Helsingin Lapinlahdesta juoksemaan lähtenyt Kohvakka kertoi.

Lähde: STT, Plogga

Mikä tunne kuvaa parhaiten kokemustasi tästä artikkelista?
Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail