Prinssi Williamin vierailulla suomalaislapset ovat saaneet suuren roolin

Iceheartsin nuori maalivahti päästi pilke silmäkulmassa prinssin laukauksen maaliin.

Prinssi Williamin vierailulla suomalaislapset ovat saaneet suuren roolin


Lämmin vieraanvaraisuus ulottui viileään jäähalliin asti, kun Britannian prinssi William tutustui keskiviikkona ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä tekevään Iceheartsiin Helsingin Salmisaaressa.

Iceheartsin johtava asiantuntija Ville Turkka kertoi vierailun sujuneen hyvin. Prinssi pääsi itsekin tarttumaan mailan varteen ja laukomaan muutaman kerran nuorten pelaajien kanssa.

– Hänelle jääkiekko oli aika vieras laji. Hän kyllä kertoi luistelleensa vähän nuorempana, Turkka kertasi STT:lle puhelimitse.

Prinssin laukauksista kaksi meni kuitenkin maaliin ja maalivahti torjui kolme.

– Maalivahti vähän pilke silmäkulmassa päästi ensimmäisen laukauksen tahallaan maaliin, ettei vaan tule paha mieli, Turkka sanoo.

Turkka arvioi Williamin olevan hyvin kiinnostunut pitkäjänteisestä nuorisotyöstä, jota Icehearts tekee.

Icehearts-joukkueisiin valitaan lapsia, joilla ei ole muuta mahdollisuutta harrastaa joukkueurheilua tai sellaisia lapsia, jotka tarvitsevat erityistä tukea kasvussaan. Joukkueita vetävät ammattikasvattajat, ja lajeina ovat jääkiekko, salibandy ja jalkapallo.

Kouluvierailu torstaina

Hyväntekeväisyystyössään William on ajanut lasten ja nuorten aseman edistämistä. Lisäksi tänä vuonna hän on nostanut esiin mielenterveysasioita yhdessä puolisonsa Catherinen ja pikkuveljensä prinssi Harryn kanssa.

Suomen-vierailun ohjelmassa näkyvät nämä prinssille läheiset teemat. Torstaina hän tutustuu kiusaamisen vastaiseen Kiva Koulu -ohjelmaan, jota on esittelemässä opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen.

KiVa Koulu -ohjelma voi Grahn-Laasosen mukaan hyvin ja siitä on saatu hyviä tuloksia. Ministeri muistuttaa, että kiusaamisen vastainen työ vaatii kuitenkin jokapäiväisiä ponnisteluja.

Hän kertoo olevansa iloinen, että William haluaa tutustua suomalaiseen kouluun.

– Lapset ovat tietysti isossa roolissa siinä vierailulla, että pääpaino on heissä eikä aikuisissa, Grahn-Laasonen sanoo STT:lle.

Yleisöllä on mahdollisuus tervehtiä prinssiä torstaina alkuiltapäivästä Helsingin keskustassa Esplanadin puistossa. William tutustuu tuolloin Mantan markkinoihin Esplanadin puistossa Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Tuuli Kousan kanssa.

Kirje kuningattarelta

Innokkaimmat olivat kerääntyneet jo keskiviikkona Kauppatorin tuntumaan tiirailemaan, kun hyväntuulisen oloinen prinssi saapui tummassa autossaan Presidentinlinnan pihaan. Ystävättärensä kanssa paikalle saapunut Ulla kertoi olevansa ilahtunut, että prinssi vilkutti ihmisille Linnan pihasta.

– Tulin tänään, koska huomenna en pääse (Esplanadin puistoon), pelkällä etunimellään esittäytynyt Ulla sanoi.

Presidentti Sauli Niinistö toivotti Williamin tervetulleeksi Linnan pihalla, minkä jälkeen miehet vetäytyivät sisälle käymään kahdenvälisiä keskusteluja. Keskustelujen sisältöä ei valotettu tarkemmin julkisuuteen, sillä tiiviiseen vierailuohjelmaan ei kuulunut lehdistötilaisuutta.

Presidentinlinnassa prinssi William ojensi Niinistölle kirjeen kuningatar Elisabetilta ja Niinistö kiitti kohteliaasti.

Lähde: STT, HETA HASSINEN

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail